Kim Ginnerup fylder 50

Kim Ginnerup


Foto: Privatfoto
Forfatter billede

Fødselaren er søn af en jysk handelsmand og valgte efter faderens død i 1989 at træde ind i det dengang lille og kristeligt-orienterede familiefirma.

I dag er fimaet Missionpharma vokset betydeligt og Ginnerup står siden marts 2013 i spidsen som direktør for en af verdens største distributører af kopi-medicin til den offentlige sektor i en stribe afrikanske lande.

Da han kom til det lille familiefirma i sin tid, talte det udover Kim Ginnerups franske mor nogle få dedikerede medarbejdere.

Opgaven var at sende medicin til verdens brændpunkter fra ydmyge faciliteter i Allerød i Nordsjælland.

I dag er Missionpharma ingenlunde lille; hovedkontoret for den internationale virksomhed er placeret i Lynge nordvest for Farum, med datterselskaber i Afrika, Indien og Kina og ca. 200 ansatte verden over.

The French Connection

Her kommer det franske ind i billedet.

Ikke nok med at Kim Ginnerup gik på École Francaise de Copenhague (Lycée Prins Henrik) 1969 – 1981, før han blev cand.merc. fra Handelshøjskolen (CBS) i København i 1992.

I 2012 blev aktiemajoriteten (ca. 75 pct.) af Missionpharma afhændet til det franske selskab, Eurapharma, som er en del af den børsnoterede CFAO-gruppe med en omsætning på dengang ca. tre milliarder euro.

Demed koblede Missionpharma sig på et af de stærkeste distributionsnetværk i Afrika, ikke mindst i den francofone del af kontinentet med de mange tidl. franske besiddelser.

Kim Ginnerups engagement har ført til, at den ubesværet fransk-talende mand er blevet fransk handelsrådgiver og honorær konsul i København for Tchad i Vestafrika. Det sidste blev han i september 2007.

Også sten på vejen

Der har dog også været sten på vejen.

Politiet indledte i 2008 en efterforskning af Missionpharma for bestikkelse i forbindelse med en FN-ordre på 180 mio. kr. på hiv- og malariamedicin til DR Congo.

Angiveligt skulle Missionpharma i 2005 have betalt 5,5 mio. kr. til den britiske rådgivningsvirksomhed World Respons, der skulle rådgive FN i valget af leverandør.

I 2011 endte sagen med, at politiet droppede at tiltale dav. ejer og bestyrelsesformand Kim Ginnerup og den tidligere direktør i Missionpharma, Erik Schou Stavnstrup.

Forliget indebar, at Missionpharma erklærede sig skyldig og accepterede beslaglæggelse af fortjenesten på 20 mio. kr. og en bøde på to millioner.

Se også

http://u-landsnyt.dk/nyhed/05-10-10/dansk-firma-ventes-tiltalt-penge-under-bordet-ved