Øget interesse blandt unge akademikere for praktik hos hjælpeorganisation

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Flere og flere unge ønsker at kombinere deres boglige studier med praktisk erfaring, og meget gerne i en god sags tjeneste.

Det mærker hjælpeorganisationen CARE Danmark, som oplever stigende interesse for praktikordningen, der 2 gange årligt giver unge akademikere mulighed for praktikophold ved projekter i Afrika og Asien, fremgår det af NGOens website.

– Sammenlignet med for blot få år siden er der stigende interesse for vores praktikordning. Der er dagligt studerende, som ringer for at høre om mulighederne for at arbejde ved vores projekter, siger programmedarbejder Marianne Haahr.

Praktikanterne arbejder ulønnet med et akademisk fokuseret feltstudie og bidrager på den måde konkret til at styrke CAREs arbejde med at bekæmpe den mest basale fattigdom i nogle af verdens fattigste lande.

– Den stigende konkurrence om praktikstillingerne afspejler, at det er blevet attraktivt at tilføre sit studie en global og praktisk dimension. Det er vi glade for i CARE, for praktikanternes rapporter er et vigtigt bidrag til de lokale eksperters arbejde med at forbedre vilkårene for den fattigste befolkning, anfører Marianne Haahr.

CARE Danmark har netop sendt et nyt hold praktikanter mod syd. Denne gang er det 6 udvalgte piger, som skal til Vietnam, Niger og Ghana, hvor de får mulighed for at afprøve deres akademiske evner i praksis.

Kate Nielsen læser til dagligt på Center for Afrika Studier på Københavns Universitet. I begyndelsen af februar rejste hun til verdens fattigste land Niger i Vestafrika for at undersøge pigers skolegang under CARE Danmarks projekt Ørkenbørn. Projektet har til formål at sikre børns mulighed for at komme i skole i landområderne i Niger.

Emilie Kirstein, der læser Business Development ved Copenhagen Business School, rejser til Vietnam sammen med Laila Bjørn Pedersen, som læser en Master i Development og Internationale Relationer ved Aalborg Universitet.

Her skal de arbejde på CARE Danmarks CASI program, der virker for bedre landbrug og fordeling af goderne mellem rig og fattige familier i Vietnams landdistrikter. På sigt vil programmet mindske fattigdommen og forbedre mulighederne for over en halv million mennesker.

Signe Borker Bjerre, der læser Udviklingstudier på RUC, er sammen med Margharita Lundkvist-Houndoumadi fra Globaliserings-og Udviklingstudier på Aarhus universitet rejst til Ghana.

De bliver tilknyttet CARE Danmarks SLATE program, der sigter på at påvirke Ghanas jordlovgivning, så også fattige bønder og kvinder får ret og adgang til ressourcerne.

Signe Z. N Madsen rejser i begyndelsen af april til Vietnam, hvor hun skal arbejde på PACODE projektet, der forbedrer den fattige Khmerbefolknings vilkår i Vietnam. Signe læser til dagligt Uddannelsesstudier på Aarhus Universitet.

Praktikopslag for efteråret 2007 offentliggøres 1. april på hjemmesiden www.care.dk

Yderligere oplysninger hos pressekoordinator Mikala Rørbech på 35 200 147 eller
22 445 800