WWF: 30 pct. mindre CO2 i 2020

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

”Videnskabens budskab er krystalklart. De rige lande må og skal blive enige om at reducere deres CO2-udslip med mindst 30 procent i 2020, hvis vi skal holde temperaturstigningen under smertegrænsen på 2 grader”.

Sådan siger miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfondens danske afdeling, Jacob Sterling, i en presseudtalelse lørdag. Han fortsætter:

– Vi skal også investere langt mere i vedvarende energi, og sidst men ikke mindst skal vi afsætte midler til at hjælpe verdens fattigste lande med at tilpasse sig klimaforandringerne – og vi skal gøre det nu, for klimaforandringerne venter ikke på os.

WWF skriver videre, at “det imponerende arbejde fra FNs klimapanel gennem 2007 er blevet samlet i en fjerde og sidste rapport. IPCC4 slår alarm for verdens klima og sender det stærkest mulige signal til verdens ledere om at handle og reducere markant i udledningen af drivhusgasser”.

“Klimapanelet, der modtager Nobels fredspris den 10. december i år sammen med Al Gore, stod imod et voldsomt politisk pres fra visse lande, som ønskede at udvande rapportens konklusioner. Således udgør fjerde IPCC-rapport et solidt videnskabeligt grundlag for klimaforhandlingerne i de kommende år, og opfordringen er klar: De politiske ledere skal blive enige om en køreplan for markante CO2-reduktioner på klimatopmødet på Bali i december”.

WWF Verdensnaturfonden opfordrer den danske regering til at tage konklusionerne fra FNs klimapanel til sig og gøre dem til et omdrejningspunkt for et kommende regeringsgrundlag, at der skal skabes bred politisk enighed om en stærk og visionær klimapolitik, der sætter Danmark på verdenskortet.

– Når Danmark står som vært ved klimatopmødet i København om 2 år, vil det være et stærkt signal til resten af verdens lande, hvis vi kan fremvise en plan for, hvordan et land som Danmark kan udfase brugen af fossile brændstoffer uden at det går ud over velfærden, anfører Jacob Sterling.

Yderligere oplysninger hos kommunikationsmedarbejder Nette Kirkegaard på mobil: 29 80 18 08