Nu kan du se og debattere filmen “Under den samme himmel”

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Hvorfor ser man flere afrikanske flaskesamlere i Københavns gader? Hvem er de, og hvor kommer de fra? Hvilket ansvar har Danmark for udokumenterede migranter? Og hvordan undgår vi en ny underklasse i samfundets skygge?

Vil man vide nogle af svarene, kommer et nyt filminitiativ fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS i bogstaveligste forstand ind i billedet.

DOX & Talks hedder det, skriver DIIS i en foromtale mandag.

Baggrunden for initiativet er, at dokumentarfilm med fokus på internationale forhold i de seneste år har påvirket både den politiske virkelighed og offentlighedens mening om konflikter, menneskerettigheder, politik og udvikling.

DOX & Talks “giver dig mulighed for at få et stærkt visuelt indblik i verdner tæt på og langt herfra og forskerne giver dig stof til eftertanke”, hedder det.

Det kan du få torsdag d. 14. november, når DOX & Talks i samarbejde med CPH:DOX inviterer til visning og debat af filmen “Under den samme himmel”.

Det foregår kl. 16.30-18.50 på Teater GROB, Nørrebrogade 37 på Nørrebro i København.

Her kan man få et nyt perspektiv på migration og menneskerettigheder af Ayfer Baykal, Teknik- og miljøborgmester i Københavns kommune, Hans Lucht, antropolog og migrationsekspert (DIIS), jurist Maja Løvbjerg Hansen (Gadejuristen) og filmens instruktør Ditte Haarløv Johnsen.

Mødeleder er antropolog og filminstruktør Sine Plambech (DIIS).

“Træd ind i mørket, snup en pose popcorn og få stimuleret hjernen!”, skriver arrangøren.

Under den samme himmel

Ditte Haarløv Hansens anmelderroste film tager os med helt tæt på mennesker, som brændende længes efter en ny tilværelse væk fra det afrikanske kontinent, et liv i Europa, hvorfra de kan hjælpe deres familier.

Filmen følger migranter på ruten mod og i Europa. I kystbyen Nouadhibou i det vestafrikanske land Mauretanien møder vi unge mænds overvejelser om rejsen over havet til Europa.

På Sicilien følger vi en gruppe mænd placeret under fængselslignende forhold i de interimistiske asylcentre, og endelig tager filmen os til København, hvor målet tilsyneladende er nået, men en anden slags tomhed og desperation melder sig.

Man kan se en trailer for filmen, som på engelsk hedder “Days of Hope”, på http://vimeo.com/channels/494512/58002648

Seminaret med filmforevisningen foregår på dansk.

Deltagelse koster 80 kroner.

Betaling sker via tilmelding på CPH:DOX’s hjemmeside https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=9c8ac7017c

Yderligere oplysninger hos:
Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)
Konferencesektionen
Tlf. 32 69 87 51 og e-mail: [email protected]
Web: www.diis.dk