Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Kursus: Den Humanitære Folkeret / The Law of Armed Conflicts

TID: Torsdag d. 21. juni kl. 13 – 18

STED: Nyhavn 26, Liva II, Levende Menneskerettigheder, 1051 København K.


TID: Torsdag d. 21. juni kl. 13 – 18

STED: Nyhavn 26, Liva II, Levende Menneskerettigheder, 1051 København K.

Formålet med kurset er at give kursisterne en indføring i, hvordan den humanitære folkeret finder anvendelse under væbnede konflikter, eller regler for krig, der har til formål at beskytte personer, der ikke eller ikke længere deltager i konflikten med henblik på at forstå, forebygge og løse situationer der er dækket af de gældende regler.

Målgruppen vil være personer, der arbejder med konfliktfyldte områder, herunder forsvarspersonnel, militærfolk, ansatte i NGO’er og nødhjælpsorganisationer med behov for supplerende undervisning i de regler, som de og deres kolleger er beskyttet af og skal overholde.

Underviser:

Poul Hauch Fenger, advokatfuldmægtig hos advokat Thorkild Høyer (H), Nyhavnsadvokaterne, Master of International Relations (M.I.R.). Underviser i Folkeret på Københavns Universitet. Næstformand i The International Commission of Jurist, Den Danske Sektion. Tidligere ansat i bl.a. FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder i Genève, EU og Institut for Menneskerettigheder.

Detaljerede kursusbeskrivelser kan fås på [email protected] eller på www.levendemenneskerettigheder.dk.

Hvert enkelt kursus koster kr. 2.000 ekskl. moms og svarer til 6 kursuslektioner.

Materiale:
Alle deltagere vil på kurset få adgang til en kursusmappe indeholdende underviserens præsentationer, konventioner og deklarationer samt konkrete cases.