Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Paneldebat: Afghanistan – den største modtager af dansk udviklingsbistand

TID: Mandag d. 11. juni kl. 17 – 21

STED: Ingeniørhuset i København, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Der går næppe en dag uden at Afghanistan figurerer i medierne. Den vestlige militære indsats vil blive udfaset over de næste par år, og hvad sker der så?


TID: Mandag d. 11. juni kl. 17 – 21

STED: Ingeniørhuset i København, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Der går næppe en dag uden at Afghanistan figurerer i medierne. Den vestlige militære indsats vil blive udfaset over de næste par år, og hvad sker der så?

Krigen i Afghanistan foregår primært i de sydlige og østlige provinser, mens størstedelen af landet er relativt mindre påvirket af konflikten, med skiftende grader af sikkerhedsmæssige udfordringer.

Danske mediers dækning af Afghanistan giver imidlertid ofte indtryk af, at landet er synonymt med en militærforlægning i Helmand-provinsen.

Man hører ikke meget til, at Afghanistan efterhånden er blevet den største modtager af dansk multi- og bilateral udviklingsbistand.

En ny Afghanistan-strategi for 2013-14 er undervejs hos Danida. Ulandsfagligt Selskab ønsker at sætte fokus på de hidtil indvundne erfaringer, samt på hvorledes den fremtidige bistand vil takle de mange udfordringer, den utvivlsomt vil stå overfor.

· Hvordan gennemfører man en fattigdoms- og rettighedsbaseret bistand under meget problematiske sikkerhedsforhold?

· Hvordan forholder Danmark sig til statsdannelse og institutionsopbygning i en skrøbelig stat som Afghanistan?

· Hvad koster det – hvad får afghanerne og vi for pengene?

· Hvilken rolle vil de forskellige typer bistand – budgetstøtte, sektorstøtte, NGO-arbejde få i den fremtidige strategi, og hvilke udfordringer står de overfor?

· Hvad mener afghanerne selv?

Ulandsfagligt Selskab har indbudt et panel af eksperter til at belyse disse og andre spørgsmål:

Franz-Michael Mellbin, chef for Danidas kontor for Stabilisering i skrøbelige stater, som udarbejder forslag til ny Afghanistan-strategi. Tidligere ambassadør i Kabul.

Gorm Pedersen, antropolog mag. art. med speciale i Afghanistan. Var bl.a. direktør for DACAAR, har senest været seniorrådgiver på den danske ambassade i Kabul.

Nagieb Khaja, dansk-afghansk forfatter, dokumentarinstruktør og journalist. Bl.a. forfatter til bogen: Historien der ikke bliver fortalt (om krigen i Afghanistan og dem, det handler om: afghanerne).

Ordstyrer: Erik Lyby, Ulandsfagligt Selskab.

Der serveres sandwich, øl og vand i pausen, ca. kl. 18.30.

Pris: Medlemmer af Ulandsfagligt Selskab: Gratis. Studerende 50 kr. Øvrige 250 kr.

Tilmeld dig på IDAs hjemmeside www.ida.dk/arrangementer på arr. nr.: 125688 eller tlf. 33 18 48 18. Du kan også sende en mail til: [email protected], hvor du opgiver: arr. nr., navn, adresse, tlf. nr., e-mail, helst fødselsdato og oplysning om du er ingeniør eller ej.

Bemærk:
Ulandsfagligt Selskabs bestyrelse har besluttet, at deltagelse i møder og arrangementer vil være gratis for medlemmer af Selskabet som en forsøgsordning i 2012. Personligt medlemskab koster kr. 400 om året, et firma/NGO medlemskab koster kr. 800 om året. Hvis du er medlem af IDA er et medlemskab gratis.

Så bliv medlem nu på: www.ida.dk/uland, og spar penge.