Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Høring: Trosfrihed i Mellemøsten og Nordafrika

TID: Mandag d. 21. maj kl. 13.00 – 16.30

STED: Christiansborg, København


TID: Mandag d. 21. maj kl. 13.00 – 16.30

STED: Christiansborg, København

Andelen af kristne i de arabiske lande og Israel/Palæstina er gennem de seneste årtier faldet dramatisk. Det arabiske forår har tændt et håb i mange lande om større åbenhed og demokrati, men for de kristne er håbet blandet med frygt for, at heller ikke de nye styrer vil garantere, at friheds- og menneskerettighederne overholdes. De kristne forlader derfor stadig deres hjemlande i stort tal.

Bibelselskabet arrangerer sammen med Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, foreningen Betlehems Venner samt folketingsmedlem Mette Bock fra Liberal Alliance en høring om dette.

Formålet med høringen er:

* At belyse, hvilke muligheder og hvilke risici det arabiske forår rummer i relation til de kristnes hjemstedsret og tilstedeværelse i regionen.
* At arbejde for fortsat stærk politisk involvering både på europæisk og dansk plan i kampen for sikring af demokrati og menneskerettigheder i regionen.
* At skabe forøget opmærksomhed politisk og i offentligheden om de kristnes trængte situation i Mellemøsten og Nordafrika, som den har udviklet sig de seneste årtier.
* At give stemme i debatten til såvel aktører i regionen som til danske aktører i relevante positioner.

Høringen vil give stemme til vigtige personer fra regionen, som ud fra egen erfaring taler om de kristnes situation. Forskere fra Danmark og regionen vil give indsigt og baggrundsviden, og endelig vil politikere diskutere Danmarks politik og position på området.

Der er offentlig og gratis adgang til høringen. Du kan tilmelde dig på [email protected]

Du kan læse meget mere om programmet og de medvirkende på www.trosfrihedforalle.dk