Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Fyraftensmøde: Vil et valg forandre Zimbabwe?

TID: Mandag d. 4. juni kl. 16.30 – 18.00

STED: Institut for Menneskerettigheder, Nordskov møderum – Wilders Plads 8h, 3. Sal, Christianshavn, 1401 København K.

Zimbabwe er på vej til valg og senest i juni 2013 skal befolkningen tage stilling til landets fremtid, når der udskrives valg i landet.


TID: Mandag d. 4. juni kl. 16.30 – 18.00

STED: Institut for Menneskerettigheder, Nordskov møderum – Wilders Plads 8h, 3. Sal, Christianshavn, 1401 København K.

Zimbabwe er på vej til valg og senest i juni 2013 skal befolkningen tage stilling til landets fremtid, når der udskrives valg i landet.

Men hvad er det for en fremtid Zimbabwe går i møde? Og vil valget bringe de grundlæggende demokratiske forandringer, som borgerne, civilsamfundet og det internationale samfund længe har krævet?

Vi inviterer dig til en møde, hvor den nuværende situation og fremtidige scenarier for Zimbabwe vil blive diskuteret med udgangspunkt i taler fra fremtrædende menneskerettighedsforkæmpere fra Zimbabwe.

Mødet vil have et særligt fokus på det forestående valg og den forandring, som det kan medføre.

Til mødet vil vores tre zimbabweanske gæster komme med hver deres 20-minutters oplæg omkring situtionen i og fremtidsudsigterne for Zimbabwe, hvorefter landets muligheder og udfordring vil blive diskuteret.

Program:

16.30-16.50: Mediernes muligheder for at sikre en valgproces, der baseres på demokratiske principper v. Takura Zhangazha

16.50-17.10: De internationale aktørers i processen mod et styrket demokrati v. Piers Pigou

17.10-17.30: Den politiske dagsorden og kravene fra Zimbabwes ungdom v. Wellington Zindove

17.30-18.00: Spørgsmål og diskussion

Talere:

Piers Pigou: Southern Africa Project Director, International Crisis Group (ICG)

Som projektdirektør for ICG i det sydlige afrika er Piers Pigou ansvarlig for organisationens forsknings- og advocacy-aktiviterer i Sydafrika, Zimbabwe, Madagaskar og Malawi.

Han er specialist i strafferet og politisk vold, og har tidligere haft fremtrædende stillinger i bl.a. Foundation for Human Rights, International Center for Transitional Justice og South African History Archive.

Takura Zhangazha: Executive Director, Voluntary Media Council in Zimbabwe (VMCZ)

Som Executive Director hos Voluntary Media Council i Zimbabwe arbejder Takura Zhangazha dagligt for at skabe en kritisk og uafhængig presse i Zimbabwe.

Han er ekspert Zimbabwes medielandskab og i forholdet mellem den siddende regering, medierne og civilsamfundet. Takura har tidligere været landedirektør for Media Institute of Southern Africa (MISA) i Zimbabwe.

Wellington Zindove: National Coordinator, Youth Forum Zimbabwe

Gennem sin fremtrædende stilling i Youth Forum Zimbabwe arbejder Wellington Zindove dagligt for at skabe et mere demokratisk Zimbabwe.

Youth Forum har et særligt fokus på unge, deres rettigheder og levevilkår, og Wellington er således en af de mest fremtrædende rettighedsforkæmpere med fokus på ungdommen i Zimbabwe.

Mødet foregår på engelsk.

Tilmelding sker på [email protected].