Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Dansk–Mexicansk aften med musik og litteratur

TID: Torsdag d. 8. november kl. 19 – 21

STED: Rejseboghandelen Tranquebar, Borgergade 14 (hjørnet af landgreven), 1300 København K.


TID: Torsdag d. 8. november kl. 19 – 21

STED: Rejseboghandelen Tranquebar, Borgergade 14 (hjørnet af landgreven), 1300 København K.

Mexicansk musik er uden fordomme hvad stil og form angår. Klassisk og populært repertoire er to sider af samme sag. Kom og hør musikken fra et land med sol, farve, kærlighed og melankoli. Pianisten Rogelio Flores og sangerinden Rocío Olalde giver deres inciterende fortolkninger af musikken. Til at helbrede et knust hjerte og synge ud om den kærlighed der var…

Rocio og Rogelio er begge fra Mexico og har vist deres talent i mange internationale fora og vundet priser i Mexico og Europa. Rocio har turneret Sverige og optrådt i internationale festivaler, mens Rogelio har givet anmelderroste koncerter i både Danmark, Mexico og Island.

Antropolog Jesper Poulsen-Hansen beretter om de utrolige spekulationer om identiteten af den mystiske forfatter B. Traven, der endte sine dage i Mexico ligesom den danske arkæolog Frans Blom.

B. Traven er navnet bag mange berømte bøger, der foregår i Mexico og er derfor flere gange sat i forbindelse med Frans Blom. Det gælder også John Hustons filmatisering af ”The Treasure of the Sierra Madre” fra 1948, som vandt en Oscar. Men Travens virkelige identitet bliver stadigvæk diskuteret.

Frans Blom var 1919-1963 aktiv i Mexico, hvor han sammen med sin kone Trudi har efterladt sig et meget velbesøgt kulturcenter, Na Bolom. Frans Blom er bogaktuel, idet hans bog ”I de store skove” netop er udgivet på engelsk. Men hvordan var forbindelsen mellem Blom og Traven?

Arrangør: Na Bolom Danmark
www.nabolom.dk

Entré 110,- Entré med medlemskort 70,-