Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Debatmøde: Stop skatteflugten fra udviklingslandene

TID: Onsdag d. 28. november kl. 19 – 21

STED: Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N.


TID: Onsdag d. 28. november kl. 19 – 21

STED: Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N.

Den 25.11 viser DR Christoffer Guldbrandsens nye dokumentar ’Stealing Africa’ som en del af det ambitiøse oplysningsprojekt ’Why Poverty’. Filmen viser, hvordan det multinationale schweiziske mineselskab Glencore undviger at betale skat i Zambia – et land hvor størstedelen af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. I filmen deltager Savior Mwambwa, en af MS’s partnere fra Zambia.

Onsdag den 28. november kl. 19.00-21.00 har du mulighed for at møde Savior Mwambwa i Mellemfolkeligt Samvirkes lokaler på Fælledvej, hvor vi indbyder til debat om filmen og vigtigheden af, at multinationale firmer betaler skat i udviklingslandene. Generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, Frans Mikael Jansen, byder velkommen og lægger op til debat. Der vil blive vist bidder af filmen.

Om Savior Mwambwa:

Savior Mwambwa er fungerende direktør for Centre for Trade Policy and Development (CTPD) i Zambia- et netværk at folkelige organisationer som arbejder for at fremme folkelig deltagelse samt fremme at fattigdomsorienteret politik hvad angår handel, beskatning og ressourceanvendelse.

CTPD er del af ’Tax Justice Network’ og er en af de ledende organisationer af netværket i Zambia. I April 2012 rejste CTPD sammen med 4 andre organisationer sagen vedr. Glencore for OECD for brud på gældende OECD-retningslinjer for multinationale virksomheder. Savior vil fortælle om sagens forløb, og hvordan de kæmper for at virksomheder og skattepolitik ændres så det bidrager til kampen mod fattigdom frem for at underminere den.

Tilmelding er nødvendig. Gratis entré. Tilmeld dig HER