Tid:

Sted:

Arrangør: N/A

Latino-film: Yasuni og Guatemala

TID: Torsdag d. 29. november fra kl. 19

STED: IBIS, Vesterbrogade 2B (lige ved Rådhuspladsen), København V.


TID: Torsdag d. 29. november fra kl. 19

STED: IBIS, Vesterbrogade 2B (lige ved Rådhuspladsen), København V.

Sidste chance for et skud LATINO FILM i 2012 nærmer sig med hastige skridt! Torsdag d. 29. november lægger IBIS lokaler til årets sidste LATINO FILM, som denne gang står på dansk premiere af Niels Boels nye dokumentar, ”Drøm bliver til virkelighed: Kvindekooperativ i Guatemala”. Filmen følges op af en debat mellem instruktør Niels Boel, tidligere IBIS formand Hans Peter Dejgaard og publikum.

Tilmeld dig eventen på facebook på http://www.facebook.com/events/186802444777705

PROGRAM:
Kl. 19.00: Dørene åbner

Kl. 20.00: Fremvisning: Kortfilm om Yasuni regnskoven i Ecuador.

Kl. 20.20: Tidligere formand for IBIS og u-landskonsulent Hans Peter Dejgaard giver en introduktion til udfordringer i Mellemamerika og Danidas erfaringer med støtte til miljøprogrammer i regionen.

Kl. 20.40: Instruktør Niels Boel introducerer sin nyeste film ”Drøm bliver til virkelighed: Kvindekooperativ i Guatemala”.

Kl. 20.45: Fremvisning: ”Drøm bliver til virkelighed: Kvindekooperativ i Guatemala” og efterfølgende debat med Niels Boel og Hans Peter Dejgaard.

Kl. 21.45: Latino Bar og Dj

OBS: Oplæg og debat vil foregå på dansk.

LATINO FILM er som altid GRATIS og overskuddet fra salg i baren går til Yasuni-initiativet i Ecuador.

OM FILMENE:

YASUNI-INITIATIVET (10 min.)
Under den unikke regnskov Yasuni i Ecuador ligger der enorme olieforekomster. Ecuadors regering vil mod en kompensation fra det internationale samfund lade olien blive i jorden samfund og dermed beskytte landets regnskov og de oprindelige folk, som i årtusinder har levet i området .
Se mere om Yasuni-kampagnen i Danmark på jegeryasuni.dk

DRØM BLIVER TIL VIRKELIGHED: KVINDEKOORPORATIV I GUATEMALA (20 min.)
Niels Boels nyeste dokumentarfilm handler om maya-indianske cackchiquel-kvinder i Guatemala, der er ofre for machismo og diskrimination. Mændene lader dem ikke være med i det lokale bondekooperativ, og de tager derfor initiativ til at danne deres eget kooperativ blandt andet med støtte fra Danida.