Det skriver CISU i sit seneste nyhedsbrev fredag. CISU er et samvirke mellem nu ca. 300 medlemsforeninger, grupper m.v. med helt eller delvist u-landsrettet virke.
“Det har været meget svære beslutninger, for en lang række hensyn skulle balanceres ikke mindst i udmøntningen af besparelsen på civilsamfundspuljen. Og ligegyldigt hvad, vil de få betydelige negative konsekvenser for en stribe organisationers indsatser og partnere”, siger sekretariatsleder Erik Vithner i CISUs domicil i Århus.
“Derfor har bestyrelsen lagt op til at følge hver bevillingsrunde tæt – og yderligere foretage en grundig opsamling af de samlede beslutninger og deres konsekvenser efter 2016 runderne med mulighed for justere både undervejs i 2016 og for 2017”, siger han.
Det seneste bestyrelsesmøde d. 4. februar handlede primært om maksimumsgrænser for – og prioriteringer af – program- og projektbevillinger til den enkelte organisation.
Det indeholdt også flere fremadrettede tiltag i medfør af den planlagte revision af retningslinierne til september for Civilsamfundspuljen, herunder planer om bedre muligheder for samfinansiering m.v.
Der tages forbehold for, at de seneste beslutninger skal godkendes i Udenrigsministeriet på et møde sidst i februar og her skal også drøftes om der kan ske ændringer for programbevillingernes særlige godkendelse i ministeriet.
De samlede konsekvenser kan ses på
http://www.cisu.dk/aktuelt/besparelser-i-2016.
For sekretariatet gælder det, at de endelige beslutninger om fremtidens organisering og bemanding vil blive taget i juni – efter forårets medlemsdialog om ny-orientering.
Det vil sige, når CISU bedre kender udkommet af både den nye udviklingspolitik, den udenrigs- og udviklingspolitiske granskning af ambassadør Taksøe og på baggrund af en aktualiseret budgetrevision.