23-årige Troels er ny formand for Ungdommens Røde Kors

Troels Boldt Rømer


Foto: Ungdommens Røde Kors
Forfatter billede

Troels Boldt Rømer, der bor på Nørrebro i København, er født og opvokset i Karlslunde lige nord for Køge i Greve kommune og gik på  
Strandskolen i Karlsunde.

Han tog 1. g på Rysensteen Gymnasium på Vesterbro, mens 2.-3. g blev klaret i Singapore på den internationale uddannelsesinstitution United World College (UWC).

Nu læser han medicin på 3. år på Københavns Universitet.

Troels Boldt Rømer har været engageret i Ungdommens Røde Kors siden 2011, hvor han bl.a. har været frivillig lektiehjælper for børn og unge, frivillig på et asylcenter, studiestøtte for indsatte i Horserød Statsfængsel i Nordsjælland samt beskæftiget sig med fortalerarbejde.

Han har siddet i sin organisations landsstyrelse som menigt medlem i et år og også været aktiv i foreningen Danske Skoleelever 2006-2011, hvor han var formand 2008-2011.

Efter formandsvalget siger Troels Boldt Rømer:

”Ungdommens Røde Kors skal være til stede dér, hvor ingen andre er. Unge er dem, som former fremtidens samfund og kan gøre en forskel i den mindste landsby, i de mest hardcore ghettoer og på den lukkede. Steder, hvor frivillighed er ukendt, og sociale tilbud er lig nul. Steder, der er blevet glemt. Lige nu er vi ikke gode nok til det – men det skal vi blive”.

Han fortsætter:

”Min generation er ufattelig heldig. Vi har fået et liv foræret, hvor krig er noget, der foregår langt væk, teknologien buldrer derudad, og vi ikke skal bekymre os om mad på bordet. Det betyder også, at vi har et unikt ansvar for at passe på verden, hinanden og os selv – uanset om det er i Mariager eller Malawi.”

Fra ghettoen til fængslet

Da Troels var 16 år, startede han en lektiecafe med Ungdommens Røde Kors i sit lokalområde. Men det var som studiestøtte i Horserød Statsfængsel, at han virkeligt forstod, hvilken forskel, man som frivillig, kan gøre for et andet menneske. Den indsatte, som Troels var studiestøtte for, fortalte begejstret, at han havde pralet over for alle de andre fanger med, at Troels helt frivilligt kom for at hjælpe ham ”en kriminel” med studierne:
”Jeg tror, det gav ham en tro på sig selv – at han betød noget, og verden uden for murerne ikke havde givet op”.

Livslangt engagement

I dag læser den indsatte på universitet, mens han afsoner det sidste af sin 14 år lange dom – og Troels blev bekræftet i, at han ville være en endnu større del af Ungdommens Røde Kors, selv om han faktisk havde svoret, at han ikke skulle bruge sin fritid på møder og ledelsesarbejde. Alligevel er han nu endt i formandsstolen. 

Det skal IKKE koste penge at gøre en forskel

Det er ens handlinger – ikke ens pengepung – der afgør, om man er medlem af Ungdommens Røde Kors, hedder det i en pressemeddelelse.

Og videre:

Ungdommens Røde Kors har som den første medlemsorganisation vedtaget at indføre en “handlingserklæring” som bliver et alternativ til medlemskontingentet. Fra nu af koster demokratiske rettigheder i URK ikke penge. Man kan melde sig som handlingsmedlem, hvor man opnår fulde demokratiske medlemsrettigheder ved at “betale” med sit engagement.

Konkret tiltag:

URK kickstarter en ny bevægelse, hvor “vi vil gøre 1.000.000.000 små, positive forskelle i Danmark og resten verden. Her er ambitionen at engagere 10.000 skoleelever for at give de helt unge et ansvar og mulighed for at handle.” 

Ungdommens Røde Kors’ Landsstyrelse
Formand:
Troels Boldt Rømer

Politisk næstformand:
Søren Bøllingtoft Knudsen

Organisatorisk næstformand:
Martin Topf

Medlemmer:
Diana Køhler
Anna Sofie Becker
Bothainah Idris
Laura Topp
Mikkel Vinther
Charlotte Geneser

Om Ungdommens Røde Kors

URK er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation, der engagerer over 20.000 børn og unge. Man er en selvstændig organisation under Dansk Røde Kors, der er til stede i 101 danske byer med aktiviteter, som tæller alt fra ferielejre, lektiecaféer, mentorordninger til hospitalscaféer, rollespil og konflikthåndteringskurser.

Herudover har URK internationale projekter i bl.a. Zimbabwe, Østeuropa og Grønland. Læs mere på www.urk.dk