Gå til hovedindhold

Mobile menu

Adskillige børn dræbt i angreb på skolebus i Yemen

En skolebus er blevet ramt af et luftangreb i Yemen. Adskillige børn i alderen 6-14 år frygtes dræbt og såret. Red Barnet fordømmer angrebet på det kraftigste.

Red Barnet opfordrer til omgående at foretage en uafhængig undersøgelse af de seneste angreb på civile i Yemen.

Her frygtes snesevis af børn i alderen mellem 6 og 14 år dræbt, efter at skolebussen, som de rejste i, efter alt at dømme blev ramt af et luftangreb i byen Dhahyan i Saada-provinsen i det nordlige Yemen. Adskillige andre børn frygtes at være såret i angrebet.

“I alle krige er børn de første og største ofre, men det, vi ser i Yemen, er fuldstændig ubeskriveligt. Blodsudgydelserne har nu stået på i årevis, mens verden har valgt at lukke øjnene og ladt udpinte børn i stikken,” siger Red Barnets generalsekretær i Danmark, Jonas Keiding Lindholm, i en pressemeddelelse.

”Åbenlyse krænkelser af folkeretten”

Red Barnets medarbejdere i Yemen fortæller, at eleverne var på vej tilbage til skolen efter at have været på picnic, da chaufføren holdt ind til siden for at få lidt at drikke. Angrebet skete, mens bussen holdt stille.

Red Barnet har ikke haft mulighed for selv at efterprøve oplysningerne.

Organisationen fordømmer det forfærdelige angreb og opfordrer til en fuldstændig, omgående og uafhængig undersøgelse af dette og andre nylige angreb på civile og civile infrastrukturer såsom skoler og hospitaler.

Senest har Red Barnet oplevet en bekymrende stigning i denne type hændelser, og der er ikke taget skridt til at holde gerningsmændene ansvarlige.

Hovedstaden Sanaa har også oplevet voldsomme kampe i løbet af de seneste 24 timer, med rapporter om luftangreb i nærheden af Red Barnets kontor. Angrebene har tvunget medarbejderne til at suspendere al aktivitet og øjeblikkeligt søge i dækning.

”Dette er endnu et eksempel på de åbenlyse krænkelser af folkeretten, som vi har set i Yemen i de seneste tre år - fra vilkårlige og uforholdsmæssige angreb på civile, afslag på adgang til humanitær bistand og brug af sult som krigsvåben,” siger Sylvia Ghaly, advocacydirektør i Yemen.

”Det er menneskerne i Yemen, ikke de stridende parter, der betaler den ultimative pris. Derfor har vi brug for en uafhængig undersøgelse af angreb på civile, således at gerningsmændene kan stilles til ansvar.”

”Der er ingen militær løsning på denne konflikt. Kun en politisk løsning kan bringe krigen til ophør og genoprette fred i Yemen. Vi opfordrer alle parter til at indgå aftale om et øjeblikkeligt stop for fjendtlighederne samt at vende tilbage til forhandlingsbordet for at indgå våbenhvile og samarbejde med FN's særlige udsending Martin Griffiths. Skån det yemenitiske folk for mere død og elendighed.”