Gå til hovedindhold

Mobile menu

Afrikakursus for gymnasielærere og undervisere på læreruddannelsen

Center for Afrikastudier udbyder i november et to-dages kursus henvendt til gymnasielærere og undervisere på læreruddannelsen. Kurset skal give underviserne viden om den aktuelle udvikling i Afrika og inspiration til deres undervisning.

Københavns Universitets Center for Afrikastudier tilbyder landets gymnasielærere og undervisere på læreruddannelsen et kursus i de nyeste tendenser på det afrikanske kontinent. Kurset hedder Afrika nu: migration, klima og konflikt og afholdes 2. - 3. november 2017.

På sin hjemmeside skriver Center for Afrikastudier:

Afrika er et kontinent under stor forandring – ny politisk bevidsthed, økonomisk vækst, voksende befolkning, nye konflikter og klimaforandringer. På kurset 'Afrika nu: migration, religion, klima og konflikt' beskæftiger vi os med de nyeste tendenser på det afrikanske kontinent. Migration mod Europa, flygtninge, religion og konflikt (Boko Haram), nye religiøse bevægelser, samfundsmæssige konsekvenser af et ændret klima, samt et blik på, hvad Danmarks kolonihistorie på Guldkysten har sat sig af spor.

Kurset holdes af Center for Afrikastudier på Københavns Universitet og giver dig forskningsbaseret og opdateret inspiration og viden, du kan anvende i undervisningen i gymnasieskolen eller læreruddannelsen. Kurset er tværfagligt og henvender sig særligt til lærere i samfundsfag, historie, naturgeografi og religion. Der vil være oplæg fra en række eksperter, tur til Dansk Institut for Internationale Studier, samt workshops om, hvordan man kan arbejde videre med de konkrete problemstillinger i undervisningen. 

Blandt oplægsholderne er:

  • Karen Lauterbach, Lektor, Center for Afrikastudier
  • Signe Cold-Ravnkilde, Postdoc, Dansk Institut for International Studier
  • Nauja Kleist, Seniorforsker, Dansk Institut for International Studier
  • Niels Kastfelt, Lektor, Center for Afrikastudier
  • Stig Jensen, Lektor, Center for Afrikastudier
  • Holger Bernt Hansen, Professor Emeritus, Center for Afrikastudier 
  • Per Hernæs, Professor emeritus, Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet

Kursisterne vil få tilsendt et kompendium forud for kurset. Der vil desuden blive oprettet et online ressourcerum i forlængelse af kurset med inspiration og uddybende materiale.

Pris og tilmelding

Kurset koster 1800 kr. inklusiv frokost og kaffe begge dage. Tilmeldingsfrist 1. september 2017. Der er et begrænset antal pladser. Tilmeld dig kurset her. 

Mere info

Program offentliggøres maj 2017. For yderligere information om kurset, kontakt arrangør lektor Karen Lauterbach: [email protected].

Hvis det drejer sig om praktiske spørgsmål, kontakt sekretær Bjarne Still Lauerberg: [email protected] / 33 76 69 00. Sidstnævnte kan også være behjælpelig med forslag til hoteller nær fakultetet.