Gå til hovedindhold

Mobile menu

Angreb mod skoler skaber frygt i Burkina Faso

Gentagne angreb og trusler har betydet, at omkring 500 skoler af sikkerhedsårsager er lukket i Burkina Faso. I en enkelt provins er samtlige skoler lukket, hvilket påvirker knap 55.000 elever.

Hundredvis af skoler er lukket i Burkina Faso som følge af angreb og drab, militante grupper har rettet mod skolerne og deres lærere.

Soum-provinsen, der ligger i Burkina Fasos nordlige Sahel-region, er hårdest ramt.

Sikkerheden i provinsen er forværret siden slutningen af sidste år på grund af trusler fra væbnede grupper.

Truslerne er rettet mod skoler og sikkerhedsstyrker. De har forårsaget stor frygt i befolkningen, skriver UNICEF i en pressemeddelelse.

Et terrorangreb 16. december i byen Nassoumbou i Soum-provinsen kostede 12 soldater livet. Situationen så imidlertid ud til at være under kontrol, så umiddelbart fortsatte skoleåret.

Men 26. januar i år blev tre lærere truet af bevæbnede grupper, der beordrede dem til at undervise dem eleverne i koranen. De militante grupper ville desuden forbyde undervisning på fransk.

I Nassoumbou har flere skoler været udsat for angreb, og 4. marts blev en lærer og en civil dræbt på en skole i landsbyen Kourfayel.

10 dage senere blev en skole brændt ned i Soum. Den var, i lighed med andre skoler i provinsen, i forvejen lukket på grund af terrorfrygt.

I dag er samtlige provinsens 347 skoler er lukket på grund af truslerne, skriver UNICEF i sin seneste opdatering om situationen.

Læs mere her