Gå til hovedindhold

Mobile menu

Arkitekt med otte år i Afrika

Arkitekt Gorm Helles, Nivå i Nordsjælland, fylder 70 mandag d. 20 marts 2017. Han har tilbragt otte år i Afrika i forskellige projektsammenhænge.Triarc

Efter afslutning af murer- og byggeteknikeruddannelsen i 1967 tog fødselaren turen til Kunstakademiets Arkitektskole i København, hvorfra han tog afgang som cand.arc. i 1973.

Efter værnepligten ved skoletjenesten på Nationalmuseet gik turen til det sydlige Afrika, hvor en ansættelse hos National Housing Authority i Zambias hovedstad, Lusaka, åbnede en ny verden med andre muligheder.

Næste job i udlandet blev for Danida i Mombasa i Kenya med påbegyndelse af et projekt for Verdensbanken. Det skulle skaffe forbedrede boliger og boligområder i den store havneby ved Det indiske Ocean og en stribe kenyanske provinsbyer.

Herefter fik han et lektorat på den dansk-støttede arkitektskole i Dar es-Salaam i Tanzania. Udover Afrika har Gorm Helles arbejdet som arkitekt i Mellemøsten og Fjernøsten, foruden Danmark. Han er således særdeles rutineret i forhandling og projektformidling.

Mellem udlandsjobbene var der plads til faglig dygtiggørelse på flere danske tegnestuer. I 2015 etablerede han et mindre firma, hellesarchitects, hvor hovedvægten indtil videre ligger på boliger.

Gorm Helles er gift med Karen, tilsammen kan der indtil nu tælles fem børn og seks børnebørn. Fødselaren indleder dagen med et morgenbad i Øresund sammen med "Nivå Pingvinerne".