Gå til hovedindhold

Mobile menu

WEF

Asiatiske lande samles til økonomisk jubileumstræf i Cambodja

Fra 10.-12. maj mødtes mere end 700 delegerede i Phnom Penh i forbindelse med World Economic Forum on Asia for at diskutere økonomiske udsigter og samarbejde i ASEAN, som i år kan fejre dets første 50 år.
Mari Elka Pangestu, Professor of International Economics, University of Indonesia ved WEF 2017 i Phnom Penh, Cambodja

Mari Elka Pangestu, Professor of International Economics, University of Indonesia ved WEF 2017 i Phnom Penh, Cambodja

CC BY WEF

Temaet for dette års regionale møde for World Economic forum i Asien var “Youth, Technology and Growth: Securing ASEAN’s Demographic and Digital Dividends”.

Blandt de tilstedeværende delegerede ved dette års regionale World Economic Forum i Asien var udover Cambodia’s Premierminister Hun Sen også den filippinske Præsident Rodrigo Duterte, vietnamesiske Premierminister Nguyen Xuan Phuc, præsidenten for Asian Infrastructure Investment Bank Jin Liqun og delegerede fra 40 lande.

Cambodjas Premierminister Hun Sen åbnede forummet, men også den filippinske præsident Rodrigo Duterte gav indspark til de fremmødte og udtalte “ASEAN will play a key role in maintaining stability in Asia”, og tilføjede at regionen er et “emerging economic powerhouse”. Derudover var fokus på at lederne i regionen “recognize that more needs to be done for our people,” men samtidig at skal imødekomme udfordringer såsom integration, den teknologiske udvikling og forbedre samarbejde indenfor ASEAN.

Dette vil blive gjort “according to our needs, at our own pace and guided by our core values,”udtalte Duterte.
Indenfor emner som digitalisering, demografi og ligestilling er flere af regionens presserende problemer blevet adresseret. ASEAN som region har økonomisk set vokset med 5% om året i de seneste år og har fostret en kæmpe middelklasse. Indenfor 2020 forventes ASEAN kollektivt at være den femte største økonomi i verden, hvor det i dag er verden syvende største.

Ifølge World Economic Forum så kan og skal ASEAN som økonomi dog vokse endnu hurtigere og et realistisk mål er 7% årlig økonomisk vækst i regionen. Ved en årlig vækst på 7% vil ASEAN fordoble sin indkomst hvert tiende år. For at opnå de 7% økonomiske vækst, så må regionen dog fokusere på nationale problemer såsom infrastruktur og uddannelse men også i høj grad regionale spørgsmål såsom implementeringen af ASEAN Economic Community (AEC).

Over de tre dages oplæg under temaet “Youth, Technology and Growth: Securing ASEAN’s Demographic and Digital Dividends” har der været indspark fra blandt andet CARE International, som advarede mod at ASEAN går glip af fordele ved den teknologiske udvikling, hvis det ikke formår at hjælpe kvinder ind på arbejdsmarkedet, akademia og andre sektorer.

AirAsia’s CEO pointerede behovet for entreprenørskab i regionen og uddybede de store muligheder i den digitale tidsalder og især for de unge, da 90% af de 15-24 årige i Asien i dag kan kategoriseres som ”digital natives”.  Da over halvdelen af befolkningen i ASEAN er under 30 år gammel var ungdommens muligheder samt inklusion også en stor del af debatten under dette års World Economic Forum.

Der er mulighed for at streame oplæg og læse blogindlæg fra World Economic Forum på deres hjemmeside