Gå til hovedindhold

Mobile menu

”Bernie Sanders for President – hvad kan vi lære af politiske kampagners nye måder at engagere civilsamfundet og på?”

Tid

Onsdag, 22. november 2017 - 13:00 til 16:00

Sted

Globalt Fokus - lokale "Salen", Rysensteensgade 3, 1564 København V

Bernie Sanders præsidentielle kampagne 2016 var et eksperiment i online og offline organisering, der gik over al forventning.

Selvom det var en politisk kampagne og ikke en ny civilsamfundsaktør, engagerede og organiserede det mennesker og civilsamfund i inspirerende høj grad – og byggede koalitioner mellem ”nye” og ”gamle” aktører.

Zack Exley, senior advisor for kampagnen, var en af hjernerne bag. Hvad kan vi lade os inspirere af i vores arbejde i Danmark eller i vores internationale arbejde – ift. nye måder at engagere, mobilisere eller organisere mennesker for en sag?

Med afsæt i læring fra Bernie Sanders kampagne og nye måder civilsamfundet organiserer sig på i USA, udfordrer Zack Exley os i 3. session på vores praksis i Danmark eller internationalt.

  • Zack Exley, tidligere senior advisor i Bernie Sanders kampagne 2016, en del af Justice Democrats, medstifter af New Organizing Institute og medforfatter til bogen Rules for Revolutionaries (deltager via skype)

Facilitatorer: Andreas Dybkjær-Andersson (Globalt Fokus) og Ruth Gøjsen (DeltagerDanmark og forkvinde for Medborgerne). Ruth Gøjsen har tidligere været konsulent i COK med speciale i politik og ledelsesudvikling, og Andreas Dybkjær-Andersson er specialist i civilsamfundet hos Globalt Fokus. 

Dette er session 3 af 3 af forløbet "Det nye civilsamfund – de nye aktører"

Bemærk, at de tre sessioner ikke er enkeltstående, men kontinuerligt vil bygge på hinanden i et samlet forløb. Derfor opfordrer vi til deltagelse i alle tre sessioner. 

For hvem?

”Det nye civilsamfund - de nye aktører” er designet for ledere (ledere, mellemledere, teamledere) og medarbejdere (rådgivere mv. indenfor politik, kampagne, programmedarbejdere, fremtidige ledere mm.) i internationale og nationale afdelinger, der er interesserede i civilsamfundsorganistioners arbejde med ”de nye aktører” – uanset om man arbejder internationalt eller i Danmark.

Forløbet ”Det nye civilsamfund - De nye aktører” er ikke delt op mellem dansk og internationalt arbejde, men vil trække trends og cases fra ind- og udland. Det vil være muligt at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation – i forhold til det internationale eller danske arbejde.

Hvorfor?

Deltag i programmet og få:

  • Nye perspektiver på civilsamfundets forandring, ud fra temaet ”de nye aktører”, i en global brydningstid
  • Forskellige faglige og funktionelle inputs om temaet
  • Sparrings- og refleksionsrum med andre praktikere
  • Rum for at arbejde med pilotprojekter eller eksperimenter i egen organisation

Læs mere hos Globalt Fokus