Gå til hovedindhold

Mobile menu

Brasiliens nationalmuseum ødelagt af brand

Et af Latinamerikas vigtigste museer er raseret af voldsom brand. det frygtes at millioner af genstand er gået tabt i flammerne.
Brasiliens nationalmuseum i Rio de Janeiro i flammer søndag aften lokal tid.

Brasiliens nationalmuseum i Rio de Janeiro i flammer søndag aften lokal tid.

Felipe Milanez (CC BY-SA 4.0)

Nationalmuseet i den brasilianske storby Rio de Janeiro brød søndag aften lokal tid i brand og mandag stod det klart, at ødelæggelserne er meget omfattende. To etager skal være helt brændt ud.

Ingen personer er så vidt vides kommet til skade i branden.

Ifølge flere medier indeholdt museet mere end 20 millioner genstande og det frygtes at en meget stor del af dem er gået tabt eller er blevet alvorligt beskadiget.

Museet er Brasiliens ældste og vigtigste forskningsinstitutioner og det er et af Latinamerikas største og vigtigste museer for blandt andet naturhistorie og antropologi.

Det huser - eller husede - blandt andet et 12.000 år gammelt skelet af en kvinde - det ældste skelet der er fundet i Sydamerika, skriver BBC.

Museets bibliotek skal angiveligt have haft 470.000 bøger.

Museet har til huse i en bygning, der tidligere har huset Portugals kongefamilie fra 1808 til 1821  og Brasiliens egen kejserfamilie fra 1822 til 1889. 

Ansatte på museet har fortalt til medierne, at bygningen var i ringe stand og at ledelsen har kæmpet en hård kamp for at få penge til at vedligeholde den. 

BBC skriver, at brandhanerne tættest på museet ikke fungerede og at brandvæsenet derfor var nødt til at hente vand fra en nærliggende sø.

Museets websted: http://www.museunacional.ufrj.br/