Gå til hovedindhold

Mobile menu

Cape Town er ved at løbe tør for vand

Tørken i det sydlige Afrika er ved at få en af regionens største byer til at løbe tør for vand. Der indføres rationering og hvis ikke vandforbruget sættes drastisk ned vil store dele af byen få lukket for vandforsyningen. 
Indbyggerne i den sydafrikanske storby Cape Town skal bruge meget mindre vand i de kommende måneder ellers risikerer de, at der bliver lukket for vandforsyningen.

Indbyggerne i den sydafrikanske storby Cape Town skal bruge meget mindre vand i de kommende måneder ellers risikerer de, at der bliver lukket for vandforsyningen.

Pixabay (Creative Commons)

Den sydafrikanske storby, der bl.a. huser landets parlament er i fare for at løbe tør for drikkevand. Det skriver det sydafrikanske nyhedsmedie news24.

For at strække de nuværende vandreserver til vinteren begynder midt i april - og forhåbentlig sender regn ind over regionen - indfører byens myndigheder nu rationering og vandsparetiltag.

Hvis ikke vandforbruget sænkes til 500 millioner liter om dagen, så løber byen tør 18. marts, lyder det fra borgmesteren.

Det nuværende forbrug er 618 millioner liter om dagen, skriver news24.

Hvis det lykkes ikke byen og dens indbyggere at sætte vandforbruget voldsomt ned er myndighederne klar med skrappe foranstaltninger.

Katastrofenplanen, som myndighederne kalder den, består bl.a. i at indbyggerne skal hente en bestemt mængde drikkevand fra centrale uddelingssteder og det betyder, at mange husholdninger vil få lukket for vandforsyningen. 

Slumområder vil dog få opretholdt vandforsyningen, så der er vand til at slukke eventuelle brande i de tætte bebyggelser. 

Det samme vil gælde for hospitaler og strategisk vigtige forretningsområder. Endelig vil militæret blive sat ind, for at assistere politiet med at holde ro og orden.

Hvis situationen så forværres ydeligere bliver der strammet endnu mere op, så alle husholdninger og erhvervslokaler vil få afbrudt vandforsyningen og alle borgerne vil skulle hente vand ved centrale uddelingssteder.

Store dele af det sydlige Afrika har lidt under manglende regn i en lang periode og i Cape Town betyder det, at de vandreservoirer, der normalt forsyner byen med drikkevand er ved at være tomme.

Vinterperioden, som traditionelt byder på regn, begynder midt i april og varer til slutningen af september.