Gå til hovedindhold

Mobile menu

Christian Balslev-Olesen fylder 70

Tidl. generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, cand.theol. Christian Balslev-Olesen, Lejre pr. Roskilde, fylder 70 lørdag d. 20. maj 2017

Christian Balslev-Olesen

Christian Balslev-Olesen


Fødselaren er cand. theol. fra Aarhus Universitet. Han blev i 1980 sekretær for Det økumeniske Fællesråd, kom i 1985 til Folkekirkens Nødhjælp og var i perioden 1989 til 1992 regional repræsentant i det sydlige Afrika med bopæl i Zimbabwe. Fra 1992 og ti år frem var han Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær. 

I 2002 skiftede han til FNs Børnefond UNICEF som chef først i Eritrea og senere i Somalia. 

Som FN- og UNICEF chef stod Christian Balslev-Olesen i spidsen for store nødhjælps- og genopbygningsprogrammer i lande med krig og konflikter. I fire år var han FN-chef i Somalia midt i en virkelighed med krig, klaner og kaos. Under Gaddafis fald var han i 2011 med til at få børn tilbage i Libyens skoler.  

I sommeren 2012 blev han sammen med hustruen Birgitte direktør for Det Danske Hus i Ramallah i Palæstina. 

I 2013 blev Christian Balslev-Olesen hentet "hjem" til Folkekirkens Nødhjælp, først som regional repræsentant med bopæl i Malawi, og i 2014 kom han tilbage til Zimbabwe, hvor han i 1980’erne arbejdede med den danske støtte til ofrene for apartheid i samarbejde med folk som biskop Desmond Tutu.

I efteråret 2016 vendte den erfarne u-landsprofil hjem for at gå på pension fra jobbet som Nødhjælpens landechef i Robert Mugabes Zimbabwe. 

Christian Balslev-Olesen har været tilknyttet Osted Valgmenighed som hjælpepræst siden 1983.

Efter pensioneringen fra Folkekirkens Nødhjælp i efteråret 2016 deler han tiden mellem konsulent- og bestyrelsesarbejde, foredrag og - sammen med sin hustru - at vise danskerne en anden side af Afrika gennem udstilling af kunst og design fra det store kontinent.  

Han har været partner og konsulent i Nordic Consulting Group (NCG) siden 2009.

Se også vor omtale af ham, da han fyldte 60 i maj 2007, på

https://globalnyt.dk/content/stridsmand-de-svage-fylder-60