Tid: 23/10/2017 13:00 til 23/10/2017 16:00

Sted: Globalt Fokus - lokale "Salen", Rysensteensgade 3, 1564 København V

Arrangør: N/A

Civilsamfund – magt og indflydelse (session 3 af 3)

Civilsamfund – strategier til magt og indflydelse

Vigtige områder for civilsamfundet bliver nedprioriteret og beskåret – er det et udtryk for at civilsamfundet ikke er organiseret nok og ikke har indflydelse nok? Hvilke strategier kan vi gribe til? Hvad gør civilsamfundsaktører, der formår at gøre sin indflydelse gældende?

Som en del af programmet “Civilsamfundets Fremtid” inviterer Globalt Fokus til et “lab” – et forløb på tre sessioner – med temaet “Civilsamfund – fokus på magt og indflydelse”.

Program

Carsten Terp Beck-Nilsson, redaktør for Altinget Civilsamfundtager os med bag om Civilsamfundets Magtanalyse for 2017 og tager temperaturen på civilsamfund og magt i Danmark. Hvorfor blev det netop denne rangliste? Hvilke strategier gør organisationerne brug af?

Trine Christensen, generalsekretær for Amnesty Danmark – nummer 7 på Altingets Magtanalyse. Amnesty Danmark et eksempel på en organisation i den øverste ende af ranglisten – en organisation, der arbejder aktivt med indflydelse med en organisationsmodel, der ikke modtager penge fra staten. 

Facilitatorer: Ruth Gøjsen, DeltagerDanmark og forkvinde for Medborgerne. Ruth Gøjsen har tidligere været konsulent i COK med speciale i politik og ledelsesudvikling – og Andreas Dybkjær-Andersson (Globalt Fokus).

NB: Programmet er med forbehold for ændringer 

Tre sammenhængende sessioner

Bemærk, at de tre sessioner ikke er stand-alone, men kontinuerligt vil bygge på hinanden i et samlet forløb. Men man er velkommen selvom man ikke kan alle tre gange:

  • Session 1: 26. septemebr 2017 kl. 13-16 på på Globalt Fokus – lokale “Salen”. Rysensteensgade 3, 1564 København V
  • Session 2: 2. oktober 2017 kl. 13-16 på Globalt Fokus – lokale “Salen”. Rysensteensgade 3, 1564 København V
  • Session 3: 23. oktober 2017 kl. 13-16 på Globalt Fokus – lokale “Salen”. Rysensteensgade 3, 1564 København V

Struktur og form

Temaet behandles i et ”lab”, der er 3 faciliterede sessioner (halve dage) med fokus på analyse og indspark, refleksion og praktiske tiltag ift. (ændret) praksis i egen organisation. Dvs. at der både er oplæg og indspark, men at der også lægges god vægt på faciliterede processer, hvor I som deltagere kommer i arbejdstøjet, når vi mødes og med opgaver mellem sessionerne, sådan at udbyttet relaterer sig til større eller mindre pilot-initiativer/ændringer ift. praksis i egen organisation. 

Målgruppe

Sessionerne er henvendt til ledere og medarbejdere, der vil være forandringsagenter i egne civilsamfundsorganisationer. Specifikt ledere, mellemledere, teamledere – medarbejdere, rådgivere mv. indenfor politik, kampagne etc. 

Udbytte

  • Trendspotting og forståelse for civilsamfundets forandring i en global brydningstid
  • Personlige værktøjer til at navigere i forandringsprocesser – at være/blive forandringsagent
  • Forskelligt perspektiver samt faglige og funktionelle inputs om temaet
  • Netværk og vidensudveksling

Tilmedling og pris

Det samlede forløb på tre sessioner vil koste 1000 kr. per deltager (dækker bl.a. diverse udgifter, forplejning etc.)

Deadline for tilmelding d. 20. oktober. Tilmelding via denne hjemmeside. Globalt Fokus vil efter deadline sende bekræftelsesmail til alle deltagere.

Der er maks. 30 pladser på hvert tema. Der opfordres til, at hver organisation tilmelder to personer – og dette prioriteres ved stor interesse for deltagelse. Vi vil bestræbe os på at kunne imødekomme så mange deltagere som muligt. Skulle tilmeldingerne overgå forløbets kapacitet, vil vi give præference til tidlige tilmeldinger og begrænse deltagelsen til maksimalt to deltagere pr. organisationen. Globalt Fokus’ medlemsorganisationer har første prioritet. Deltagelse fra forskellige organisationer prioriteres. 

Der vil blive givet mulighed for enkelte fripladser, for organisationer, der ellers ikke har midlerne til at deltage. Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson [email protected] vedr. dette.

Yderligere information

Har du idéer og vil du være med til at udvikle programmet? Mere info/spørgsmål? Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson på [email protected] / tlf. 60797851 eller Peter Christiansen [email protected]

Temaerne vil parallelt være med til at opbygge et talentprogram for fremtidige ledere.