Gå til hovedindhold

Mobile menu

Danmark giver 10 mio. til tørkehjælp i Kenya

Under sit besøg i Kenya har udviklingsministeren annonceret, at regeringen vil give yderlige midler til en statslig fond, der finansierer etablering af vandforsyning og sanitet til fattige områder.

Danmark vil give 10 millioner kroner til Kenyas indsats for at hjælpe befolkningen, der er ramt af den voldsomme tørke, som præger Østafrika. Det oplyste udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) onsdag på et pressemøde i hovedstaden Nairobi.

Pengene går til Kenyas Water Service Trust Fund og dermed har Danmark støttet fonden med 65 millioner kroner, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Midlerne bruges til langsigtet udvikling af Kenyas vandsektor, og den akutte indsats, som blev annonceret i denne uge omfatter udbringning af vand til den nødlidende befolkning og reparation af brønde og borehuller. 

Samtidig arbejdes der med langsigtede vedvarende løsninger. Dermed anvender Danmark sin tilstedeværelse med langsigtet udviklingsbistand i Kenyas fattigste tørkeramte områder til at respondere på de akutte behov for vand til mennesker og husdyr, hvilket skaber sammenhæng mellem den udviklingspolitiske og humanitære indsats, som det udtrykkes i pressemeddelelsen.

”Det er et helt centralt punkt i vores nye udviklingspolitiske strategi, at der skal være større samtænkning mellem kortsigtede humanitære og langsigtede udviklingspolitiske indsatser, og det er dette fleksible svar på tørken også et godt eksempel på. Jeg har de seneste dage været vidne til en meget svær situation her i Kenya og i de omkringliggende lande på grund af tørken. Jeg er glad for, at Danmark kan reagere hurtigt, og jeg forventer bestemt, at vi fra dansk side kommer til at bidrage endnu mere til den svære humanitære situation i Kenya og i de omkringliggende lande,” sagde Ulla Tørnæs på pressemødet.