Gå til hovedindhold

Mobile menu

Danmark underskriver samarbejdsaftale med indonesisk energiselskab

Samarbejdsaftalen med det statsejede energiselskab PLN udspringer af Danmarks myndigheds­samarbejde på energiområdet med Indonesien. Det er et såkaldt strategisk sektorsamarbejde, som blev startet i 2016 mellem Energistyrelsen og relevante indonesiske myndigheder. 
Den nye samarbejdsaftale blev underskrevet i forbindelse med statsminister Lars Løkke Rasmussens nylig afholdte rejse til Indonesien.

Den nye samarbejdsaftale blev underskrevet i forbindelse med statsminister Lars Løkke Rasmussens nylig afholdte rejse til Indonesien.

Den Danske Ambassade, Indonesien

Indonesien har en målsætning om at reducere landets drivhusgas-udledning med 29 pct. inden 2030, og har i den forbindelse efterspurgt danske erfaringer indenfor både vedvarende energi, energieffektivisering og energimodellering, skriver Energistyrelsen om aftalen.

Den nye samarbejdsaftale med det statslige indonesiske energiselskab, PLN, fokuserer på udfordringer i forhold til den fremtidige modellering af energisystemet i Indonesien, og aftalen skal derfor være med til at bane vejen for, at vedvarende energi på sigt kan medvirke til at fortrænge landets meget store forbrug af kul.

Aftalen blev underskrevet på et stort ”Clean-tech Seminar” i Jakarta, som blev åbnet af den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen, og den indonesiske minister for energi og mineraler, Ignasius Jonan.

”Vores samarbejde med Indonesien er endnu et eksempel på, hvad Danmark gør for at hjælpe energiomstillingen på vej i et af de store højvækstlande i Asien. Lande, der har store udfordringer, men også høje ambitioner for mere vedvarende energi - og dermed store potentialer for eksport af danske løsninger og energiteknologi”, udtaler Energistyrelsens direktør, Morten Bæk.

Læs mere om Danmarks energisamarbejde med Indonesien (på engelsk).