Gå til hovedindhold

Mobile menu

JOB:
Danmission søger Programkoordinator - Zanzibar

Annoncør

Danmission

Ansøgningsfrist

Mandag, 7. maj 2018 - 23:55

 

Programkoordinator - Zanzibar

 

 

Brænder du for kirkeligt udviklingsarbejde og gode relationer mellem kristne og muslimer? Og har du lyst til at arbejde i et dynamisk og internationalt miljø i et spændende samfund hvor verden mødes? Så er du måske den person vi søger til at koordinere og videreudvikle Danmissions programmer på Zanzibar.

 

Arbejdet på Zanzibar er inde i en spændende brydningstid. Dialogcentret, Zanzibar Interfaith Centre (ZANZIC), er ved at være etableret i et nyt hus hvor arbejdet skal konsolideres og videreudvikles med den nye koordinator i en central rolle. Samtidig skal vi i gang med at udvide DANIDA-arbejdet i Tanzania så det også omfatter Zanzibar, og så det hænger godt sammen med det eksisterende arbejde på øen.

 

Stillingen har to hovedkomponenter
1. I samarbejde med den lutherske kirke i Tanzania (ELCT) har Danmission etableret et dialogarbejde på Zanzibar. En af frugterne af det samarbejde er ZANZIC, der siden 2009 har fungeret som et support-center for fredsdialogen mellem muslimer og kristne på Zanzibar. Centret arbejder både med religiøse ledere og unge mennesker og udbyder et diplomkursus i interkulturelle relationer i samarbejde med et universitet i Dar es Salaam. ZANZIC har potentiale til at blive et ressourcecenter i Øst-Afrika inden for kristne-muslimske relationer. Som koordinator af centret vil du få ansvar for at formulere og implementere strategier, programmer og relevante initiativer.

2. Danmission har gennem mange år støttet ELCT med Danida-finansierede udviklingsprogrammer på fastlandet i Tanzania. I vores nye strategiske partnerskabsaftale med Danida er der lagt op til at dette arbejde også skal indbefatte Zanzibar, hvormed vi vil forsøge at styrke sammenhængen mellem dialog og udvikling. Som programkoordinator kommer du til at spille en vigtig rolle i at udvikle dette arbejde i tæt samarbejde med de lokale partnere og med kolleger i Hellerup.

Det bringer du med til stillingen
For at lykkes i stillingen har du arbejdsmæssig erfaring, der har givet dig en god forståelse for organisatoriske forhold, netværks- og relationsopbygning. Du har tidligere arbejdet med at facilitere en organisations kapacitetsudvikling. Du har styr på programledelse og økonomistyring, ligesom du har viden om kristendom, islam og kristne-muslimske relationer. Du har formentlig en kandidatgrad. Interesse for eller erfaring med Afrika er en fordel. Dine dansk- og engelskkundskaber er solide både mundtligt og skriftligt, og du skal være indstillet på også at lære swahili.

I det komplekse og internationale miljø vil gode tilpasnings- og samarbejdsevner være vigtige egenskaber, ligesom det vil være en fordel, at du er initiativrig og tålmodig og har en visionær og pragmatisk arbejdsmåde. Den tropiske varme kræver en god fysik, og de mange daglige – ofte uventede – udfordringer betyder, at du får brug for overskud og humoristisk sans. Derudover får du får brug for din tværkulturelle forståelse, og du kan identificere dig med Danmissions missionssyn, ligesom du har erfaring fra kirkeligt arbejde og/eller solid kirkelig tilknytning.

 

Meningsfulde ansættelsesmuligheder for medfølgende ægtefælle
Danmission lægger vægt på også at tilbyde meningsfulde opgaver til din ægtefælle hvis det ønskes. En mulighed kan være diapraksisprojektet, Upendo, som deler hus med Zanzic. Upendo arbejder for at styrke kvinders myndiggørelse (empowerment) og interreligiøse relationer, både gennem fælles syundervisning og andre aktiviteter, der sætter fokus på kvinders rettigheder og muligheder i samfundet. Upendo er ejet af kirken og Danmission i fællesskab.


Vi tilbyder
Vi tilbyder 3 års ansættelse med mulighed for forlængelse. Som forberedelse vil du skulle gennemføre et swahili sprogkursus og andet relevant forberedende kursus. Løn- og pensionsvilkår er i henhold til Danmissions håndbog for udsendte. Tiltrædelse sker efter nærmere aftale.

Kontakt og ansøgning
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte programchef Kirsten Auken, tlf. 41 999 318 eller fagkonsulent Arngeir Langås, tlf. 41 999 322 eller mail: [email protected]

Upload din ansøgning og CV samt gerne et CV for eventuel medfølgende ægtefælle. Vi skal have din ansøgning senest mandag den 7. maj 2018. Vi forventer at afholde førstesamtaler den 14. maj og andensamtaler den 28. maj 2018.

Ansøg venligst hert:

 https://danmission.dk/blog/2018/04/20/programkoordinator-zanzibar/

 

 

 

Skriv venligst at du har set jobopslaget på Globalnyt.