Gå til hovedindhold

Mobile menu

Dansker får international søfartspris

Tidl. vicedirektør i Søfartsstyrelsen, Birgit Sølling Olsen, vil modtage International Maritime Prize for 2017. Det blev besluttet primo juli af det styrende organ for FN’s Søfartsorganisation, IMO Council, som i denne uge er samlet i London.

Prisen uddeles én gang årligt til en person eller organisation, som har ydet et væsentligt bidrag til IMO’s arbejde og formål. I år havde IMO’s medlemslande indstillet tre kandidater til hæderen.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, udtaler:

”Med hendes vidt anerkendte ekspertise inden for søfartsjura og hendes personlige engagement har Birgit Søiing Olsen i mange år været en højt værdsat kollega i den maritime verden. Ikke bare herhjemme i Det Blå Danmark, men i hele den internationale maritime verden. Det er derfor yderst fortjent, at IMO’s råd har valgt hende som modtager af International Maritime Prize."

Birgit Sølling Olsen var indstillet af Danmark samt af organisationerne International Chamber of Shipping og International Group of P & I Clubs på baggrund af hendes "mangeårige og uselviske bidrag til IMO som dansk repræsentant med særligt fokus på de juridiske aspekter af organisationens arbejde".

Hun vil modtage prisen på næste session af IMO Council den 19.-23. november 2018 i London.