Danskstøttet madprojekt i Bolivia hyldet af paven

innovative_dish_made_of_chuno
En ret fra restaurant Gustu, hvor traditionelle råvarer bliver brugt og anrettet på nye måder.
Foto: Michael Hermann (CC BY-SA 4.0)
Laurits Holdt

Personalet fra restauranten og madskolen Gustu i Bolivias hovedstad La Paz var onsdag i audiens hos paven i Vatikanet. Det skriver DR Nyheder.

Gusto blev åbnet i 2013 i et samarbejde mellem mad-iværksætteren Claus Meyers fond Melting Pot Foundation og udviklingsorganisationen Oxfam IBIS. Restauranten og skolen har fokus på boliviansk madkultur og -traditioner, biodiversitet og lokale produkter. Madskolen er henvendt til marginaliserede unge.

Den argentisk-fødte pave Frans besøgte Boliva og Gustu i 2015 og her fik han en portion oblater, som Gustus køkken havde fremstillet af afgrøden quinoa, der stammer fra Andes-regionen.

Det er dog Gustus sociale arbejde, der har kastet audiens-invitationen af sig, skriver DR Nyheder. Udover personalet fra Gustu deltog Claus Meyer også i audiensen.