Gå til hovedindhold

Mobile menu

Danskstøttet madprojekt i Bolivia hyldet af paven

Restauranten og madskolen Gustu i Bolovia var onsdag i audiens hos pave Frans i Rom. Invitationen skyldes det sociale arbejde som bliver udført at madskolen blandt udsatte unge i landet.
En ret fra restaurant Gustu, hvor traditionelle råvarer bliver brugt og anrettet på nye måder.

En ret fra restaurant Gustu, hvor traditionelle råvarer bliver brugt og anrettet på nye måder.

Michael Hermann (CC BY-SA 4.0)

Personalet fra restauranten og madskolen Gustu i Bolivias hovedstad La Paz var onsdag i audiens hos paven i Vatikanet. Det skriver DR Nyheder.

Gusto blev åbnet i 2013 i et samarbejde mellem mad-iværksætteren Claus Meyers fond Melting Pot Foundation og udviklingsorganisationen Oxfam IBIS. Restauranten og skolen har fokus på boliviansk madkultur og -traditioner, biodiversitet og lokale produkter. Madskolen er henvendt til marginaliserede unge.

Den argentisk-fødte pave Frans besøgte Boliva og Gustu i 2015 og her fik han en portion oblater, som Gustus køkken havde fremstillet af afgrøden quinoa, der stammer fra Andes-regionen.

Det er dog Gustus sociale arbejde, der har kastet audiens-invitationen af sig, skriver DR Nyheder. Udover personalet fra Gustu deltog Claus Meyer også i audiensen.