Gå til hovedindhold

Mobile menu

Danwatch: IFU investerer gennem skattely

Den statslige Investeringsfond for Udviklingslande (IFU) investerer i udviklingsprojekter gennem skattely stik imod regeringens politik for kamp mod skattely, dokumenterer Danwatch i en ny undersøgelse.

CC BY Tax-havens-2

Danwatch dokumenterer i en ny undersøgelse, at den statslige Investeringsfond for Udviklingslande (IFU) har 26 investeringer for i alt én milliard kroner i udviklingsprojekter gennem skattely - i modtstrid med regeringens egen politik for kamp mod skattely.

Eksempelvis giver tre landbrugsprojekter i Zambia i 2015 et overskud på 20 millioner kroner i Irland, mens de betaler knap 10.000 kroner i skat i Zambia, viser Danwatch research.

I alt kanaliseres 26 ud af 206 aktive projekter, ifølge en screening Danwatch har lavet, gennem holdingselskaber i Luxembourg, Cypern, Hong Kong, Jomfruøerne eller Mauritius, der alle er på organisationen OXFAM’s liste over verdens 15 værste selskabsskattely.

Ifølge flere skatteeksperter, som Danwatch har talt med, er IFU´s brug af skattely med til at undergrave udviklingslandenes økonomi, og understøtte brugen af skattely.

Danwatch har delt historien op i flere artikler på mediets hjemmeside.

Du kan læse dem alle her.