Gå til hovedindhold

Mobile menu

Demonstration i København: Stop den etniske udrensning i Myanmar

En humanitær katastrofe udspiller sig lige nu i Myanmar. Det muslimske mindretal - Rohingyaerne - bliver udsat for, hvad FN betegner som en etnisk udrensning. Mellemfolkeligt Samvirke og Amnesty inviterer til demonstration.

Tid

Fredag, 15. september 2017 - 16:00 til 17:00

Sted

Nytorv, 1450 København K, Danmark

Landsbyer brændes ned til grunden, civile henrettes, ngo’er hindres i at uddele nødhjælp og flere hundredtusinde er sendt på flugt. Men vinderen af Nobels Fredspris, Aung San Suu Kyi, er alligevel tavs som graven. 

Men vi tier ikke. Vi er nødt til at sige klart fra overfor menneskerettighedskrænkelserne og den horrible situation for det muslimske mindretal i Myanmar. 

Kom på gaden med os og kræv, at de civile i Myanmar beskyttes. Alt for mange tier stille. Vi siger fra. Gå med.

Vis din støtte til Rohingyaerne i Myanmar! Forlang at:

  • Styret i Myanmar beskytter og hjælper ALLE civile i North Rakhine
  • Styret i Myanmar tillader uhindret, at der uddeles hjælp i området
  • Danmark lægger politisk pres på styret i Myanmar og medvirker til sikre en beskyttelse af Rohingyaerne.

Program – opdateres løbende

Taler:

  • Tim Whyte, Generalsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke 
  • Mette Holm, Jounalist og forfatter
  • Holger K Nielsen, udenrigsordfører og forhenværende Udenrigsminister (SF)

Musik:

Arrangør:

Mellemfolkeligt Samvirke og Amnesty International Danmark

Baggrund

Hver dag strømmer tusindvis af flygtninge ind over grænsen til Bangladesh, og i løbet af ca. to uger har flere end 300.000 mennesker søgt tilflugt i nabolandet. I Bangladesh søger de tilflugt i allerede overfyldte lejre. Behovet for hjælp er enormt. Tusindvis er stadig fanget i Myanmar, hvor de frygter drab, vold og ildspåsættelser. 

I Myanmar bliver rohingyaerne opfattet som illegale indvandrere, og FN har tidligere kaldt forfølgelserne af dem for "en bevidst etnisk udrensning."

Mere om musikken

KAKA er en af DK's fremmeste reggae dancehall-artister, og har husereret land og rige siden 2007. Kaka er kendt for sit dygtige flow og skarpe tekster, og han er ikke bange for at bekende kulør og råbe op, hvorend han ser uretfærdighed. 

PENNY POLICE er et alias for den talentfulde sanger og sangskriver Marie Fjeldsted. Penny Police har netop udgivet sangen ”No Horizon”, som tager den verserende flygtningekrise under behandling. Lyt til No Horizon her: www.youtube.com/watch?v=C6lPShT0ShU

Demonstrationens Facebookevent: https://www.facebook.com/events/241917056331364/?fref=ts