Gå til hovedindhold

Mobile menu

Den dansk-ugandiske sangerinde Feridah Rose udgiver ny EP

EP’en ’Njabala’ indeholder seks nye moderne popsange med inspiration fra sangerindens afrikanske rødder samt numre inden for gospel, soul og reggae. Det står der i en pressemeddelelse.
Feridah Rose.

Feridah Rose.

Jacob Crawfurd - bragt med tilladelse.

Feridah Rose er opvokset i Uganda og har en musikalsk baggrund fra kirke- og gospelkor. Som teenager kom hun til Danmark, hvor hun fortsatte den musikalske levevej med blandt andet gospelkor. I dag er hendes erfaringer blevet til en farverig blanding af flere genrer, der alle sammen bidrager til en lyd med afrikanske rytmer.

Feridah Rose har skrevet de nye sange på engelsk, med en enkelt afstikker til modersmålet luganda på titelnummeret. Derudover medvirker den danske sangerinde Karen Mukupa med en swahili-rap på nummeret ’Better Without You’.

Kæmper for kvinders rettigheder i hjemlandet

Njabala er en mundtlig overleveret traditionel sang fra en eventyrfortælling fra sangerindens hjemland, der er blevet fortalt gennem generationer. Sangen har betydet meget for Feridah Rose der tydeligt husker historien om pigen Njabala. Historien handler oprindeligt om kvindens pligter og om at skulle leve op til de traditionelle dyder, men Feridah Rose har i stedet valgt at gøre sangen til et råb om frihed og om ikke at skulle lade sig begrænse af kønsroller.

De seneste år har Feridah Rose gæstet store og små scener i Danmark sammen med sit mands band.

Bandet præsenterer det nye album ved en releasekoncert på Bartof Station (ved Frederiksberg Metro), søndag den 5. marts kl. 16.