Gå til hovedindhold

Mobile menu

Det nye civilsamfund – de nye aktører

Nye aktører og nye måder at organisere sig på blomstrer op. Med et fokus på nye aktører i Danmark (og links til internationale aktører) sætter vi fokus på hvad det betyder – og hvad der er at lære – for etablerede organisationer og NGOer? Hvilke muligheder er der for samarbejde mellem nye og gamle aktører?

Tid

Fredag, 27. oktober 2017 - 13:00 til 16:00

Sted

Globalt Fokus - lokale "Salen", Rysensteensgade 3, 1564 København V

Som en del af programmet "Civilsamfundets Fremtid" inviterer Globalt Fokus til et "lab" - et forløb på tre sessioner - med temaet "Det nye civilsamfund - de nye aktører".

Bemærk, at de tre sessioner ikke er stand-alone, men kontinuerligt vil bygge på hinanden i et samlet forløb. Deltagelse i de(n) første session(er) er derved en forudsætning for deltagelse i de senere sessioner: 

  • Fredag d. 27. oktober 2017 kl. 13-16 på Globalt Fokus - lokale "Salen". Rysensteensgade 3, 1564 København V. Tilneldingsfrist 20. oktober.
  • Tirsdag d. 14. november 2017 kl. 13-16 på Globalt Fokus - lokale "Salen". Rysensteensgade 3, 1564 København V
  • Onsdag d. 22. november 2017 kl. 13-16 på Globalt Fokus - loale "Salen". Rysensteensgade 3, 1564 København V

Velkommen! 

Du vil bl.a. møde:

  • Vibe Klarup Voetmann, forkvinde for Frivilligrådet og medforfatter til bogen Rodskud om nye måder civilsamfundet organiserer sig på i Danmark.
  • NN (TBC) fra Copenhagen Business School og Københavns Universitets forskningsprojekt: "Civil Society in the Shadow of the State" (CISTAS) om dansk civilsamfunds udvikling ift. at gøre sin stemme gældende. 
  • Peter Christiansen fra Globalt Fokus om nye civilsamfundsaktører.

Facilitatorer: Andreas Dybkjær-Andersson (Globalt Fokus) og Ruth Gøjsen (DeltagerDanmark og forkvinde for Medborgerne)

NB: Programmet er med forbehold for ændringer

Struktur og form

Temaet behandles i et ”lab”, der er 3 faciliterede sessioner (halve dage) med fokus på analyse og indspark, refleksion og praktiske tiltag ift. (ændret) praksis i egen organisation. Dvs. at der både er oplæg og indspark, men at der også lægges god vægt på faciliterede processer, hvor I som deltagere kommer i arbejdstøjet, når vi mødes og med opgaver mellem sessionerne, sådan at udbyttet relaterer sig til større eller mindre pilot-initiativer/ændringer ift. praksis i egen organisation. 

Målgruppe

Sessionerne er henvendt til ledere og medarbejdere, der vil være forandringsagenter i egne civilsamfundsorganisationer. Specifikt ledere, mellemledere, teamledere, medarbejdere, rådgivere mv.

Udbytte

  • Trendspotting og forståelse for civilsamfundets forandring i en global brydningstid
  • Personlige værktøjer til at navigere i forandringsprocesser – at være/blive forandringsagent
  • Forskelligt perspektiver samt faglige og funktionelle inputs om temaet
  • Netværk og vidensudveksling

Tilmelding og pris

Pris: Det samlede forløb på tre sessioner vil koste 1000 kr. per deltager (dækker bl.a. diverse udgifter, forplejning etc.)

Tilmelding: Deadline d. 20. oktober. Tilmelding via denne hjemmeside. Globalt Fokus vil efter deadline sende bekræftelsesmail til alle deltagere.

Der er maks. 30 pladser på hvert tema. Der opfordres til, at hver organisation tilmelder to personer – og dette prioriteres ved stor interesse for deltagelse. Vi vil bestræbe os på at kunne imødekomme så mange deltagere som muligt. Skulle tilmeldingerne overgå forløbets kapacitet, vil vi give præference til tidlige tilmeldinger og begrænse deltagelsen til maksimalt to deltagere pr. organisationen. Globalt Fokus’ medlemsorganisationer har første prioritet. Deltagelse fra forskellige organisationer prioriteres. 

Der vil blive givet mulighed for enkelte fripladser, for organisationer, der ellers ikke har midlerne til at deltage. Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson [email protected] vedr. dette.

Yderligere information

Har du idéer og vil du være med til at udvikle programmet? Mere info/spørgsmål? Kontakt Andreas Dybkjær-Andersson på [email protected] / tlf. 60797851 eller Peter Christiansen [email protected]

Temaerne vil parallelt være med til at opbygge et talentprogram for fremtidige ledere.