DIIS-projekt sikrer ny litteratur til universitet i Myanmar

Forfatter billede

Efter mange års militærstyre og isolation fra omverdenen indtil 2011 mangler studerende og undervisere på Myanmars universiteter litteratur – især international litteratur om konflikt og politik i Myanmar, som kan inspirere til kritisk tænkning.

Den 2. december overbragte seniorforsker på DIIS Helene Maria Kyed 160 nye bøger til Yangon Universitet i Myanmars største by. Donationen af bøgerne er en del af det fireårige forskningsprojekt EverJust om konfliktløsning og sikkerhed, som DIIS og Yangon Universitet etablerede i 2015. Forskningen er baseret på etnografisk feltarbejde i Yangon og i landområder, hvor der har været mange års væbnet konflikt. Resultaterne bidrager til den bredere diskussion om fredsopbygning og demokratisering i Myanmar.

Bøgerne sikrer etableringen af et nyt bibliotek på afdelingen for antropologi i samarbejde med SOAS, University of London. Biblioteket vil delvist være drevet af de studerende. Bøgerne bliver nu brugt til udviklingen af nye læseplaner for de studerende, som ikke før har haft adgang til litteratur om blandt andet metode, politisk antropologi, retsantropologi, sociologi og religionsantropologi.

EverJust har til formål at støtte til forskningen i Myanmar, især forskernes evne til at drive feltforskning, publicere akademiske artikler og undervise studerende baseret på nyere litteratur og metoder. Projektet hjælper desuden med at udvikle læseplaner og sikrer undervisning af lektorer og professorer i metode, teori, analyse og akademisk publicering. EverJust-forskerne præsenterer de første resultater af projektet på en konference på Australian National University (ANU) i februar 2017. 

Projektet samarbejder med Aarhus universitet og Myanmar-ngo’en Enlightened Myanmar Research Foundation (EMReF).

 

Foto: DIIS