Gå til hovedindhold

Mobile menu

JOB:
DIPD søger projektrådgiver med kendskab til dansk og international parti- og demokratibistand

Annoncør

Institut for Partier og Demokrati (DIPD)

Ansøgningsfrist

Søndag, 19. august 2018 - 23:55

 

Projektrådgiver med kendskab til dansk og international parti- og demokratibistand

 

 

Institut for Partier og Demokrati (DIPD) søger en projektrådgiver til at styrke vores arbejde i vores projekter i Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika. Stillingen er nyoprettet.

I DIPD bistår vi med at skabe demokratiske forandringer i samarbejde med vores parti- og flerpartipartnere og fokus i stillingen er projektstyring og rådgivning, dels i forhold til de danske politiske partiers partnerskabsprojekter, og dels i forhold til DIPDs tværpolitiske projekter i udvalgte udviklingslande.

Hovedopgaver

DIPD har brug for en person med kendskab til demokratiudvikling i udviklingslande generelt og til politiske partiers rolle i demokratiudviklingen i særdeleshed. Det er desuden en fordel, at du har kendskab til Danidas regler vedr. forvaltning af bistandsmidler og erfaring med administration af bistandsprojekter.

En projektrådgiver i DIPD har desuden brug for stærke analytiske kvalifikationer, kendskab til udviklingsverdenens metoder og planlægningsværktøjer, samt erfaring med projektbudgetter og regnskaber. Du skal være struktureret og systematisk, og du kan - med sans for detaljen - skrive udkast til indstillinger, rapporter og notater på både engelsk og dansk (engelsk er det primære arbejdssprog) samt gerne også fransk.

Du kommer til at samarbejde med en bred vifte af aktører såvel i Danmark som i de udviklingslande, hvor DIPD selv eller de danske partier er aktive. Du skal derfor kunne formidle såvel regler og retningslinjer som programindhold på en effektiv og sikker måde.

Projektrådgiveren får desuden ansvar for en stribe vidensproduktioner, altså fremstilling af undervisningsmaterialer til brug for både politiske partier ude og ressourcepersoner hjemme.

DIPD samarbejder med alle Folketingets partier, og kendskab til det partipolitiske arbejde er en fordel både hjemme og ude.

Medarbejderen indgår i et lille men dynamisk team, og der lægges derfor vægt på gode samarbejdsevner og fleksibilitet. Samtidig bliver der en del opgaver, der skal løses selvstændigt.

Uddannelse og erhvervserfaring

Vi søger en kandidat med internationalt fokus på demokratisering og politiske processer. Du har formodentligt en samfundsfaglig baggrund og forventes som minimum at have et par års erhvervserfaring efter afsluttet akademisk uddannelse.

Du må gerne have et generelt kendskab til og erfaring med offentlig forvaltning, sekretariatsbetjening, bestyrelsesarbejde og projektledelsesredskaber.

Desuden har du arbejdserfaring fra eller et godt kendskab via studier til den politiske og samfundsmæssige udvikling især i Asien og Afrika. Derudover forventes du at have erfaring fra lignende stillinger med fokus på kapacitetsopbygning, projektstyring og evaluering.

Det er en fordel, hvis du har erfaring fra et politisk parti eller en politisk drevet organisation i en international sammenhæng.  Derudover vil det være en fordel, hvis du taler fransk.

 

 

Personlige kompetencer

DIPD er en mindre organisation med mange forskellige samarbejdsflader, både i Danmark og internationalt. Det er derfor en forudsætning, at du har interesse for at samarbejde med de danske politiske partier, og at du evner at rådgive og formidle enkelt og interessant til mange forskellige samarbejdspartnere i forskellige dele af verden.

Du forventes at gå til opgaven med stort engagement, drevet af din rutine inden for fagområdet og muliggjort af et roligt overblik over de mange forskellige partnerskaber og kontekster, som DIPD’s projekter dækker. Du forventes at være handlekraftig og initiativrig, ligesom du fleksibelt skal kunne tilpasse din rådgivning til vores partneres niveau og behov.

DIPD i København har 8 medarbejdere og du bliver del af et dynamisk, globalt programteam bestående af tre programkoordinatorer i København, samt programmedarbejdere i Myanmar og Nepal.

Ansættelsesvilkår og lønniveau

Stillingen har betegnelsen ”Projektrådgiver” med reference til instituttets direktør. Medarbejderen ansættes som fuldmægtig i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg.

 Stillingen er en fuldtidsstilling uden tidsbegrænsning.

Du vil have kontor hos DIPD i København, men der må påregnes en vis rejseaktivitet.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfrist er søndag den 19. august 2018, med samtaler umiddelbart herefter. Forventet tiltrædelse den 1. oktober 2018.

Ansøgning med CV sendes elektronisk til [email protected]. Yderligere oplysninger vedr. stillingen kan fås hos Direktør Rasmus Helveg Petersen ([email protected] / dir 38 40 28 01).

Dansk Institut for Partier og Demokrati (Danish Institute for Parties and Democracy – DIPD) har som mandat at styrke den demokratiske udvikling i udviklingslandene ved at støtte politiske parties demokratiske rolle og opbygning af flerpartisystemer. Instituttet skal skabe synlige og målbare resultater gennem implementering af konkrete projekter i udvalgte udviklingslande.

 

 

Skriv venligst at du har set jobopslaget på Globalnyt.