Gå til hovedindhold

Mobile menu

DMDP-projekt i Myanmar skydes i gang

I dag, onsdag d. 6. december 2017 samler DIEH, Bestseller , Aalborg Universitet og 3F, virksomheder og civilsamfundsorganisationer til lancering af et nyt strategisk partnerskab, der skal medvirke til forbedret produktion og arbejdsforhold i Myanmars tekstilindustri.
Yangon, Myanmar

Yangon, Myanmar

CC BY Werner Beyer

Den nye indsats omfatter blandt andet træning i Lean og social dialog med tekstilarbejdere og arbejdsgivere på 12 fabrikker, hvor blandt andre Bestseller får produceret tøj til danske og internationale butikker. Formålet med indsatsen, er dels at forbedre effektivitet, kvalitet og arbejdsmiljø i tekstilproduktion, dels øge kendskab til menneske- og arbejdstagerrettigheder og social dialog til gavn for både social og økonomisk bæredygtig udvikling af industrien.

Læs også Dansk dialog på fabriksgulvet i Myanmar

Projektets resultater anvendes til at udvikle en defineret business case, som kan anvendes til at udbrede projektets erfaringer til virksomheder og medarbejdere i hele tekstilindustrien i Myanmar. Projektet bidrager samtidig til FNs Verdensmål for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling, herunder særligt Verdensmål #8, anstændig jobs og bæredygtig økonomisk vækst.

Udover de ovennævnte partnere deltager de lokale fagforeninger, Industrial Workers Federation of Myanmar (IWFM) og Myanmar Infrastructure Crafts and Services Union (MICS), i projektet.

DMDP projektet varer tre år og støtter op om en større demokratisk omstilling i Myanmar, herunder en langsigtet indsats for at øge konkurrencedygtighed og styrke respekt for menneske- og arbejdstagerrettigheder i Myanmars tekstil produktion