Dokumentar og debat om konsekvenserne ved trafficking

Forfatter billede

I anledning af EUs anti-trafficking dag 18. oktober sætter Reden International, KFUKs Sociale Arbejde og Cinemateket fokus på ofrene for menneskehandel med dokumentarfilmen ’The Price of Sex’.

Filmen, der er et resultat af syv års undersøgende journalistik i ni forskellige lande, tegner et dystert billede af globaliseringens skyggesider og udviklingen i en række Østeuropæiske lande efter Murens fald.

Det er fotojournalist Mimi Chakarova, der har fulgt en række unge Østeuropæiske kvinder fra blandt andet Bulgarien, Rumænien og Moldova, som har været trukket ind i en underverden af seksuel udnyttelse, vold, skam og frygt.

Hun følger bagmændenes spor og kvindernes vej fra Østeuropa til Mellemøsten og Vesteuropa – og tilbage igen. Det er historien om moderne slaveri fortalt af ofrene selv.

Debat om den danske indsats overfor trafficking

Fremvisningen af ’The Price of Sex’ bliver efterfulgt at et debatarrangement, hvor blandt andre Britta Thomsen, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, Emilie Turunen, medlem af Europa-Parlamentet for SF, Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten og Trine Mygind Korsby, antropolog og ekspert i menneskehandel vil debattere den danske indsats på området.

Hvorfor findes der f.eks. stadigvæk handlede kvinder i Danmark 200 år efter forbuddet mod slavehandel? Hvorfor er halvdelen af de kvinder som handles til prostitution i Danmark fra andre EU- og EU nabolande, og hvilken rolle spiller EU i forhold til at bekæmpe menneskehandel?

EU’s anti-trafficking-koordinator, Myria Vassiliadou, vurderer, at der som minimum er tale om hundredtusinde handlede mennesker i Europa, hvoraf hovedparten er kvinder og piger som handles til prostitution.