Gå til hovedindhold

Mobile menu

Dokumentar om Indiens fattigste

Dokumentarfilmen 'Maskiner' har premiere i Empire Bio på torsdag den 30.november. Filmen følger hverdagen på en stor tekstilfabrik i en af Indiens fattigste provinser.

Stephanie Fuchs (Autlook Filmsales) / Reel Pictures

Filmen peger ikke fingre af landets brutale kastesystem og virker heller ikke på nogen måde belærende. Derimod lader instruktøren Rahul Jain maskinernes summen og arbejdernes monotome rytmik skabe deres egen fotælling. Der er ingen voice-over eller underlægningsmusik.

I følge pressematarialet til filmen "..gør (det) MASKINER til en både poetisk og tankevækkende oplevelse. For mens det på den ene side er grumt, at overvære en børnearbejder konstant falde i søvn og være tæt på at få fingrene i maskinen, er der samtidig en æstetisk skønhed i de pangfarvede tekstilers rejse gennem tandhjulene, næsten som en slags industriel musical."

Instruktøren Rahul Jain er født i New Delhi, men han er opvokset i forskellige områder af Indien (Uttarakhand og Himachal Pradesh). Filmen er hans debut. Han har en bachelor i billedkunst, film & medier fra California Institute of the Arts og læser nu en kandidatgrad i æstetik og politik. Filmen er med i kapløbet om en Oscar for bedste dokumentarfilm ved uddelingen til februar

.