Gå til hovedindhold

Mobile menu

Edens Have vender tilbage til det irakiske marskland

Irakisk naturorganisation vil oprette en have, der skal fungere som et spildevandsanlæg i det sydlige marskland, som er på UNESCO's liste over verdensarv, men trues af forurening. 

Meridel Rubinstein Studio

Marsklandet i det sydlige Irak kan have været det sted, som Bibelen referer til i den kendte fortælling om Edens Have. 

Men paradiset kan i dag synes noget tabt. Marsklandet, hvor nogle områder er på UNESCO's liste over verdensarv, er truet af vandmangel i de to ikoniske floder Eufrat og Tigris samt forurening. 

Der er intet spildevandssystem i landsbyerne tæt ved seværdighederne, skriver Nature Iraq, en organisation, der er med i Birdlife Internationals globale netværk.

Det betyder affald og forurening i floderne, forringet vandkvalitet samt en kraftig stank i flere områder. 

Det vil den grønne organisation gøre noget ved.

Eden in Iraq

Et projekt med titlen "Eden in Iraq" skal sørge for et naturligt system, der kan behandle spildevandet. Der er tale om en have, som blander kunst, design, natur og teknik. 

Først skal der plantes 7000 kvadratkilometer 1,8 meter høje siv, der kan tage dunsten af efterladenskaber. Herefter vil vandet flyde ind i en anden afdeling af haven, hvor det organiske materiale transformeres til minerale substanser af bakterier.

Det renser vandet og skaber en smuk og naturrig have ved at levere næring til planter og træer, skriver miljøorganisationen. 

Projektet vil samtidigt sørge for mere rent vand til indbyggerne.