Gå til hovedindhold

Mobile menu

Egyptiske arkæologer gør utrolig opdagelse i Luxor

En 3500 år gammel grav, der indeholder adskillige mumier, sarkofager og statuer er blevet fundet nær Kongernes Dal i Luxor i det sydlige Egypten.
Her ses små håndskårne Ushabtistatuer.

Her ses små håndskårne Ushabtistatuer.

Bj.schoenmakers - Wikimedia Commons.

Den T-formede grav blev fundet af egyptiske arkæologer, der arbejder nær Draa Abul Nagaa begravelsesplads tæt på Kongernes Dal. Graven har tilhørt adelsmanden Userhat der levede mellem år 1500 og 1000 f.Kr. og arbejdede som dommer i byen. Det skriver Al-Jazeera.

Graven er en sand guldmine af arkæologiske fund og indeholder adskillige mumier, ti farverige sarkofager og over tusind små statuer kaldet Ushabti. Ushabtistatuer repræsenterer årets dage og blev brugt i forbindelse med begravelser i det gamle Egypten. De blev placeret rundt om sarkofagerne i graven, hvor de skulle fungere som tjenere for den afdøde i efterlivet.

Håber på et boom i turistindustrien

Egyptens Ministerium for Antikviteter håber, at denne nye opdagelse, samt andre nylige opdagelser, som er blevet gjort inden for de sidste par måneder, atter vil tiltrække turister til det førhen så populære rejsemål.

Ifølge The Telegraph har landet lidt store tab inden for turismen siden begyndelsen af det Arabiske Forår i 2011 og den efterfølgende politiske tumult. Egypten har ligeledes været ramt af terrorangreb ved populære turistdestinationer, hvilket har skræmt turisterne væk.