Gå til hovedindhold

Mobile menu

Eks-diplomat ind i Børnebyerne

Søren Mandrup Petersen, der har en lang karriere i Verdensbanken og FN, er indtrådt i bestyrelsen for SOS Børnebyernes danske afdeling.

59-årige Søren Mandrup Petersen har arbejdet fem år i Verdensbanken. Han har desuden arbejdet 12 år i FN, hvor han bl.a. var udstationeret fem år i hovedkvarteret i New York.

"Jeg ser frem til at være med til at videreudvikle S0S Børnebyerne, som er inde i en stor omstillingsproces,” siger Søren Mandrup Petersen.

SOS Børnebyerne vil i de kommende år i højere grad fokusere på at udvikle de lokalsamfund, som er placeret rundt om børnebyerne og dermed hjælpe udsatte familier til at kunne klare sig selv, inden de ender i en situation, hvor forældrene ikke længere kan give børnene en tryg og god opvækst, hedder det.

Der hentydes til, at man som fadderskabsorganisation især har koncentreret sig om enkelte familier, men nu vil lade hjælpen komme hele lokalområdet til gode. Netop dette har været et kritikpunkt mod NGOer, der formidler fadderskaber af enkelte (udvalgte) børn. 

”Det gælder om at holde fast i den indsats, SOS Børnebyerne yder for forældreløse og udsatte børn. Men samtidig er det klart, at verden har udviklet sig siden starten for snart 70 år siden. Det giver nogle nye udfordringer. De udfordringer håber jeg, at jeg med min internationale erfaring og netværk kan bidrage til bliver løst på en god måde,” anfører Søren Mandrup Petersen. Se også SOS Børnebyernes hjemmeside

Børnebyerne fik ny direktør i januar 2016 og har senere ansat en stribe nye afdelingsledere. Se Globalnyts artikel her

Aktiv på mange felter

Søren Mandrup Petersen driver til daglig flere virksomheder, der bl.a. støtter marginaliserede børn og unge, og som beskæftiger sig med at forebygge malaria og udvikle billig medicin mod sygdommen.

Et af dem er enkeltmandsfirmaet "Global Vision: International consulting, trade and investment", der beskæftiger sig med rådgivning af virksomheder og blev oprettet i 2013. Se mere her

I sin tid i New York var han leder af afdelingen for Networks & Partnerships i FNs Global Compact Office, der beskæftiger sig med virksomheders sociale ageren (samfundssind). Kontoret har i dag en dansker som chef - læs mere om Lise Kingo her

Før Søren Mandrup Petersen kom til Global Compact Office arbejdede han i syv år i det nordiske kontor i København for FNs Udviklingsprogram (UNDP), hvor han var ansvarlig for "the business outreach and business partnership activities of UNDP in the Nordic countries".

Søren Mandrup Petersen bor i Birkerød i Nordsjælland, er gift og har fire børn.

Arbejdet i SOS Børnebyernes bestyrelse er ulønnet. Læs mere om bestyrelsen her