Gå til hovedindhold

Mobile menu

Ekstrem varme har dræbt 200 i Indien i denne måned

Støvstorme og ekstrem varme har dræbt mindst 200 mennesker i Indien i denne måned. Alligevel mener myndighederne i det enorme asiatiske land, at indsatsen for at komme dødsfald fra hedebølger til livs. 

Ravikan Rao (CC BY-SA 2.5)

Mindst 124 personer blev dræbt af støvstorme i Indien i starten af maj. Søndag var storme og ekstrem varme årsag til mindst 70 dødsfald. 

På trods af, at tæt på 200 mennesker således er døde som følge af ekstrem hede, mener myndighederne, at deres indsats for helt at undgå omkomne som følge af ekstrem varme virker. 

Det skriver Climate Home News tirsdag. 

Myndighederne kan have et godt argument, da de varmerelaterede dødsfald faktisk er faldet de senere år.

I 2015 måtte 2.040 indere bukke under for hedebølger. Det tal er faldet til 1.111 i 2016 og 222 i 2017, fremgår det af det indiske agentur for krisehåndtering (NDMA). 

NDMA har sat et mål om, at de ekstreme hedebølger i Indien ikke skal koste et eneste liv. En ekspert fra agenturet fortæller til Climate Home, at indsatsen for at gøre lokalsamfund mere modstandsdygtige over for plagen har reduceret dødsfaldene. 

Temperaturen stiger

Klimaforandringer gør naturligvis udfordringen større.

“The average and daily peak temperatures in India have raised and intense heatwaves have become more frequent and severe, affecting health and livelihood of vulnerable populations,” siger Anup Kumar Srivastava fra NDMA til Climate Home News. 

En anden ekspert fortæller til netmediet, at det er så varmt, at gaderne i New Delhi smelter. De fattige gadebørn tigger ikke om penge, men om "pani" - vand. 

Myndighederne arbejder bl.a. med at forhindre dødsfald ved at lave systemer, som kan advare tidligt, når ekstremt vejr er på vej. Derudover kan der forberedes med hospitalsforhold, krisehåndtering og forsyning af rindende vand.

Læs artiklen på Climate Home News i linket nedenfor.