En formidler til UG med kryds og slange

Peter Kemp


Foto: Aarhus Universitet
Forfatter billede

Fødselaren har siden sin doktorafhandling i 1973 om engagementets teori været et skoleeksempel på, hvordan engagement kan brænde igennem i praksis.

Peter Kamp har med doktorgrader i teologi og filosofi som fundament vedholdende markeret sig med synspunkter om bl.a. génsplejsning, muhammed-tegninger, sundhedsvæsnet og klimaforandringerne og deres konsekvenser.

Peter Kemp mener, at det er i orden at kritisere andre mennesker og samfund, men forkert generelt at tage afstand fra andre leveformer, gøre dem til grin eller ydmyge dem.

Ydmyghed er en dyd og ydmygelsen derfor den værste last, mener filosoffen.

Kemp er nået frem til, at pligten til at respektere næsten rækker ud over familien og det nære samfund. Derfor skal vi være verdensborgere med fornemmelse for vores andel i verdens problemer.

Peter Kemp fremhæver de menneskeskabte klimaændringer som et problem, der næppe kan løses uden denne holdning omsættes i praksis.

Han har vundet udbredt anerkendelse for at formidle det tunge teologiske og filosofiske stof på en måde, der kan forstås af folk i almindelighed.

Derfor modtog han Danmarks Radios Rosenkjærpris i 1971 for sin evne til at fortælle om komplicerede emner i et forståeligt sprog. Mere om modtagerne af den estimerede hæder siden 1963 på

http://www.dr.dk/CMS/ARKIVP1/default.drxml?*UR=rosenkjaer/20101025165217.htmtrace=rt3 

Jens Rosenkjær (1883-1976) var i sin tid en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere. I 1937 blev han foredragschef i Statsradiofonien, som DR hed dengang.

Kemp vejleder stadig specialestuderende på DPU – Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse -, der ligger i Emdrup i København.