Gå til hovedindhold

Mobile menu

En tandlæge for u-landene

Tandlæge Annagrete Mikkelsen, Schweiz, fylder 70 fredag d. 9. juni 2017.

Som mangeårig praktiserende tandlæge med egen praksis på St. Thomas Plads på Frederiksberg i København var det med nogen vemod, at patienter og ansatte erfarede, at fødselaren havde afhændet klinikken i 2005 for at bosætte sig i Schweiz.

Hendes faglige kunnen forblev dog ikke ubenyttet, men indsattes i stedet til gavn for NGOen Tandsundhed Uden Grænser (TUG). 

Her havde Annagrete Rasmussen arbejdsopgaver i lande som Cambodja, Vietnam og Filippinerne. Ubemidlede børn, unge og sågar fængselsindsatte har hun gennem årene givet professionel tandbehandling og efterladt mange sunde smil.

Tandsundhed Uden Grænser blev etableret i 2002 af danske tandlægestuderende, som frivilligt rejste ud for at yde akut behandling til dårligt stillede i u-landene.

I dag er man en godkendt almennyttig forening med ca. 1.000 medlemmer – især fagprofessionelle grupper – og en formaliseret organisation med fast sekretariat  i København. Mere på

https://www.tug-dk.org

I tillæg til hendes arbejde for Tandsundhed Uden Grænser er Annagrete Mikkelsen mangeårig aktivt medlem af OBPS - den internationale pigespejderbevægelse.

Bevægelsen har gennem medlemmernes bidrag haft succes med at støtte kvinders rettigheder, særligt i u-lande, og hun har bl.a. haft lejlighed til at følge arbejdet i Indien.

De 70 år er ingen hindring for et fortsat aktivt liv med daglige løbeture, tennis og bridge samt den store kreds af familie, venner og bekendte.