Gå til hovedindhold

Mobile menu

En u-landstalsmand, der tabte i politik

Public Affairs-direktør, fhv. folketingsmedlem, konservativ partiformand og minister Lars Barfoed, København, fylder 60 tirsdag d. 4. juli 2017.Knud Winckelmann (Wikimedia/CC)

Fødselaren står tilbage som den sidste fremstående konservative poltiker, der - sammen med fhv. udenrigsminister Per Stig Møller - kæmpede længe og til tider indædt for u-landenes sag og for at friholde u-landsmidlerne for de værste besparelser. Se links nedenfor.

Siden har den konservative u-landsprofil været på smalkost.

Lars Barfoed, der er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1981, skiftede i 2001 posten som direktør i Finansrådet (1994-2001) ud med en plads som konservativt folketingsmedlem, hvor han skulle komme til at sidde i næsten 14 år.

2005-2006 var han familie- og forbrugerminister, indtil Dansk Folkeparti væltede ham på en sag om gammelt kød. Barfoed lagde ikke skjul på sin bitterhed over Pianisternes ageren.

Han arbejdede sig op igen som først gruppeformand, så transportminister og justitsminister. I 2011 overtog han formandsskabet i Det konservative Folkeparti fra Lene Espersen, som i modsætning til sin efterfølger ikke var nogen ven af dansk u-landsbistand.

Tre år senere faldt han selv som partiformand og blev efterfulgt af den noget mere højreorienterede Søren Pape, der ved sin tiltræden erklærede, at han ville "føre borgerlig politik 365 dage om året".

Lars Barfoed er vokset op i et borgerligt hjem på Frederiksberg og bskrives som seriøs og ordentlig. Han blev overraskende ikke genvalgt til Folketinget ved juni-valget i 2015, men havde ikke svært ved at glide over i det private erhvervsliv.

1. august 2017 tiltræder han som public affairs direktør i firmaet Primetime, der er et af de største kommunikationsbureauet herhjemme.

Læs mere på LinkedIn og Wikipedia