Gå til hovedindhold

Mobile menu

Faglige kurser i Jordan fører til overenskomster og nye medlemmer

Lønstigning, faglig vækkelse og øget selvtillid blev de konkrete resultater, da tillidsfolk i Jordan lærte om faglige rettigheder og social dialog.

En ny overenskomst, snesevis af nye fagforeningsmedlemmer og øget faglig bevidsthed. Det er det konkrete udbytte af faglige træningskurser, som fagbevægelsen i Jordan har gennemført i samarbejde med Ulandssekretariatet.

86 ledere fra fagforbund under Jordans landsorganisation GFJTU (General Federation of Jordanian Trade Unions) har deltaget i de faglige grundkurser, og på en række lokale opfølgningskurser er snesevis af arbejdere blevet klogere på deres faglige rettigheder.

46-årige Ahmed Al Ryati er en af dem. Han er tillidsmand i vandforsyningsselskabet i havnebyen Aqaba, og med viden fra det faglige grundkursus er det lykkedes ham og hans kolleger at få forhandlet virksomhedens første overenskomst hjem.

Det har konkret ført til omgående forfremmelser og lønstigninger for næsten halvdelen af virksomhedens 450 medarbejdere. Derudover vil alle ansatte hvert femte år blive forfremmet og få en lønstigning på fem procent. Alle medarbejdere får et boligtilskud og en ekstra månedsløn som bonus pr. år.

“Jeg har lært at indgå i social dialog og hvordan, man forhandler med ledelsen. Vi har nu et forbedret forhold til ledelsen, og vi formår at håndtere arbejdernes problemer som strategiske partnere i stedet for modparter,” fortæller Ahmed Al Ryati.

Viden giver flere medlemmer

Læs hele artiklen hos Ulandssekretariatet