Gå til hovedindhold

Mobile menu

Fem ting, jeg har lært af vores lokale samarbejdspartnere

Meget af Mission Østs arbejde bliver udført af vores dygtige lokale samarbejdspartnere, som kender kulturen og lokalsamfundet. Dem er jeg utroligt taknemmelig for!
Mission Østs partnerorganisation Medair distribuerer bl.a. tæpper og madrasser til flygtninge i Irak.

Mission Østs partnerorganisation Medair distribuerer bl.a. tæpper og madrasser til flygtninge i Irak.

Mission Øst

Ingen hjælpeorganisation kan redde verden på egen hånd. Vi har alle brug for dygtige lokale samarbejdspartnere, der kender deres egen befolkning, og som viderefører arbejdet, når vi har afsluttet vores del af det. 

Sådan er det også i Mission Øst. Vi bistår lokale mænd og kvinder med uddannelse og vejledning, men læringen går også den anden vej. Jeg vil derfor nævne fem ting, som jeg har lært af at arbejde sammen med vores lokale partnere:

1. Gå-på-mod: Vores lokale samarbejdspartnere arbejder ofte i fjerntliggende områder med meget få ressourcer. Mange af dem står med præcis de samme problemer som dem, de hjælper: Mangel på mad og rent vand og fare for at miste alt under naturkatastrofer og konflikter. Alligevel knokler de løs for at hjælpe befolkningen.

2. Lokal forståelse: Vores samarbejdspartnere kender de virkelige behov og den lokale befolkning endnu bedre, end vi gør. De ved, hvad der for alvor kan gøre en forskel, og hvordan man skaber varig forandring i lige præcis deres område. 

3. Relationers betydning: Vores samarbejdspartnere minder os om, at vi ikke kan skabe forandringer på egen hånd. Vi skal altid arbejde sammen med andre – for eksempel lokale organisationer, myndigheder og uformelle kontakter. Hvis vi virkelig ønsker, at vores arbejde skal have en varig effekt, skal vi bruge tid på at få disse relationer til at fungere.

4. Eget behov for at lære: Vores samarbejdspartnere minder os om, at vi alle har brug for løbende at lære og vokse. Når vi forsøger at være et godt eksempel for vores partnere, lærer vi os selv at kende – også vores svagheder.

5. Ansvarlighed: Vores samarbejdspartnere fastholder os på vores værdi: ærlighed. De minder os om de forpligtelser, vi har indgået, og sørger for, at vi holder fast ved dem. I vores aftaler holder vi ikke kun dem til ansvar; vi forpligter også os selv til at være ansvarlige over for dem.

Jeg er stolt af vores samarbejdspartnere, der knokler løs derude og med tiden overtager stafetten fra de projekter, vi søsætter i Afghanistan, Armenien, Myanmar, Irak, Nepal, Nordkorea og Tadsjikistan.

Den viden, vi bidrager med, får helt nyt liv i deres hænder!