Fernisering: Livsvilje i bagsiden af paradis

Naturkatastrofer kan ramme alle, men det er ofte menneskerne nederst på den sociale rangstige, der rammes hårdest.
Foto: Pressefoto - DIB
Forfatter billede

Fernisering: Slum Blues

Fotoudstilling
Fernisering 1. juni kl. 15.00-18.00
Arrangementet er gratis

Udstillingen vises 1. juni – 30. juni
Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus

Fra visse synsvinkler ligner Fillippinerne et paradis, fra andre det stik modsatte. Den danske NGO DIB (Dansk International Bosætningsservice) inviterer 1. juni til fernisering og et møde med folkene bag fotoudstillingen Slum Blues.

En fotoudstilling om et velsignet og forbandet ørige

Filippinernes geologiske placering inden for Stillehavets “Ring of Fire” medfører heftig vulkansk aktivitet, som sammen med voldsomme tyfoner og kraftige regnskyl hurtigt omskaber et solbeskinnet frugtbart land til et helvede.

Naturkatastrofer kan ramme alle, men det er som altid menneskene nederst på den sociale rangstige, der rammes hårdest. Det er deres liv, der bliver vendt op og ned, når primitive boligområder skylles væk af floder, splintres af tyfoner eller gøres ubeboelige af vulkaners askeskyer.

Fotoudstillingen Slum Blues portrætterer disse menneskers levevilkår. Hverken for at ynke eller romantisere – snarere for at sætte egne vilkår i relief. Og for at fortælle om en befolkning fuld af livsvilje, opfindsomhed og optimisme.

DIB’s arbejde for katastrofeforebyggelse i slummen

Fotoudstillingen Slum Blues udspringer af den Århus-baserede udvilingsorganisation DIBs engagement I Filippinerne.

Siden 2009 har DIB sammen med sin filippinske partnerorganisation ALTERPLAN gennemført projekter med fokus på udvikling af lokalplaner, der inddrager slumbeboere, civilsamfundsorganisationer og lokale myndigheder. Planerne indeholder en række forslag til forebyggelse af katastrofer, bl.a. forbedret infrastruktur, sikring af boliger og evakueringsplaner.

Udstillingen Slum Blues kan opleves i Århus fra den 1. juni


Foto: Pressefoto - DIB

Udstillingen er blevet til med støtte fra CISU – Civilsamfund i Udvikling, DIB og fotograf Jørgen Nielsen.