Gå til hovedindhold

Mobile menu

Film og debat: Kina: ‘The Road’ m. debat (København)

Tid

Tirsdag, 20. februar 2018 - 17:30 til 20:30

Sted

Cinemateket, ASTA Gothersgade 55 1123 København K

Vi åbner festivalen med en danmarkspremiere på instruktør Zanbo Zhangs imponerende dokumentar ’The Road’, der giver et kritisk indblik i tilblivelsen af Xu-Huai Highway i Hunan-provinsen.

Kina investerer svimlende summer i infrastruktur i disse år, og nye forbindelsesruter bryder frem både i Kina og resten af verden efter lanceringen af det mægtige Silkevejsprojekt i 2013. Men hvordan er man overhovedet i stand til at bygge med så hæsblæsende hastighed, og hvad er de lokale konsekvenser, hvor vejene skyder frem?

Vi følger vejkonstruktionen fra flere synsvinkler: Byggefirmaet, arbejderne og lokalbefolkningen – og bliver viklet ind i et morads af korruption, gangstermetoder og magtesløse borgere, som står over for at miste deres hjem og levebrød.

Efter filmen vil seniorforskerne Yang Jiang og Luke Patey fra DIIS sammen med Jun Liu, lektor på KU, diskutere de økonomiske, udviklingsmæssige og sociale muligheder og udfordringer, som opstår i kølvandet på Kinas infrastruktur-projekter både lokalt og i resten af verden. Debatten foregår på engelsk. Efter filmen er der åbningsreception i Asta Bar.

Filmen vises med engelske undertekster

Talere

  • Jun Liu, Forskningslektor, Københavns Universitet
  • Luke Patey, Seniorforsker, DIIS
  • Yang Jiang, Seniorforsker, DIIS

Program

17.30-19.05: The Road

19:05-20.30: Debat

  • Jun Liu
  • Luke Patey
  • Yang Jiang

Praktisk information

Tilladt for børn over 15 år

Den ordinære billetpris er 95,00 DKK. Dertil kommer gebyr på 5,00 DKK. Billetprisen kan variere ifm. udvalgte sektioner i salen og/eller specielle billettyper.

Læs mere/køb billetter