Gå til hovedindhold

Mobile menu

Første Gay Pride i Libanon

Hvis du tilbringer lidt tid i Beirut denne uge, kan du tage del i en ret usædvanlig begivenhed. For første gang holdes der nemlig et egentlig Gay Pride event i Libanon. 
Nu har du mulighed for at flage med regnbuen i Beiruts gader.

Nu har du mulighed for at flage med regnbuen i Beiruts gader.

Gyrostat - Wikimedia Commons

Beirut Pride afholdes d. 14.-21. maj og er således godt i gang allerede, men det er ikke uden problemer at holde den første Gay Pride i Libanon.

Ifølge Middle East Eye blev festivalens første begivenhed nemlig aflyst efter trusler fra en religiøs gruppering. 

Resten af festivallen fortsætter dog, og her kan du blandt andet opleve dragshows, foredrag om rettigheder, køn og identitet, film, personlige fortællinger om at springe ud af skabet samt den ultimative homoseksuelle temafest i en Beiruts store natklubber.

Ingen parade

Indtil videre må deltagere dog undvære den egentlige parade, som er et centralt element i Gay Pride Parades over hele verden.

Sikkerhedssituationen for homoseksuelle i Beirut er nemlig endnu for usikker til at afholde en parade. Selvom Libanon har gennemgået en liberalisering på området, risikerer homoseksuelle fortsat straf for at udleve deres seksualitet, da landets love - ifølge Beirut Pride - forbyder ’unaturlig’ sex.

Beirut Pride er opstået gennem mange års græsrodsarbejde organiseret gennem hemmelige møder og chatfora – samt et utal af møder med NGO’er, kunstnere og natklubber. Et arbejde, der har været udfordret af en række udfald mod Beiruts gay-friendly natklubber og mødesteder.

Det er ikke første gang, at Beirut er vært for offentlige begivenheder og demonstrationer mod homofobi, og så sent som i sidste uge kom en libanesisk fastfoodkæde i de internationale medier for en tv-reklame, der blandt andet inkluderede - hvad der opfattes som - et lesbisk par.

Læs mere på Beirut Pride på festivalens hjemmeside og facebookside.