Gå til hovedindhold

Mobile menu

Forelæsning om islamisk terrorisme i Europa (EU) 1970-2015

Det anslås, at terrortruslen i Europa i dag er større end nogensinde, og at de globale islamiske terrornetværk, såsom Al-Qaeda og Islamisk Stat, er den farligste fjende vi har kendt

Tid

Onsdag, 1. marts 2017 -
15:00 til 16:30

Sted

DIIS ∙ Dansk Institut for Internationale Studier, auditoriet, Gl. Kalkbrænderi Vej 51 A (nær Nordhavn S-station) Østerbro, København

 

 

Seminaret foregår på dansk.

 

Deltagelse er gratis, men tilmelding påkrævet. Benyt venligst online tilmeldingsformularen senest tirsdag den 28. februar, kl. 12.00.

 

Tilmelding

 

Debatten om betydningen af islam og islamisme har fyldt meget i mediebilledet det seneste år.

DIIS ønsker at følge op på denne debat ved gennem forelæsninger og diskussion at sætte tid af til at gå i dybden med specifikke emner.

Vi har inviteret forskere til hver især at give en halv times oplæg om et emne, hvorefter der er god tid til at belyse det nærmere gennem diskussion.

Vi har sammensat en forelæsningsrække, hvor der sættes halvanden time af til hvert emne. Læs mere om forelæsningsrækken.

Ved denne forelæsning er emnet Islamisk terrorisme i Europa (EU): 1970-2015

Oplægget ridser op, hvem der har stået bag Europas terrorproblem over de sidste ca. 50 år og fokuserer på hvilken andel af terrorismen i Europa, som de nuv. islamiske grupper står bag.

Er disse grupper farligere end de grupper, der var motiveret af nationale uafhængighedskampe, eller de venstre- eller højreorienterede ideologiske grupper, der dominerede terrorismen i 1970’erne og 1980’erne?

Hvilke ligheder og forskelle kan vi se i udviklingen af antal dræbte og antal angreb i Europa over de sidste ca. 50 år?

 

 

Talere

 

Samyia Beg, MSc i sociologi

 

 

Program

 

15.00-15.05

Velkomst ved Lars Erslev Andersen

 

 

 

 

15.05-15.50

Forelæsning ved Samyia Beg

 

 

 

 

15.50-16.30

Diskussion